Haberler

Alevi Dernekleri Zorunlu Din Dersine Karşı Yürüdü

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde, eğitimde hak ihlalleri yapıldığı gerekçesi ile Hünkar Hacı Bektaşi Veli Derneği, ABF, Pir Sultan Abdal Derneği, Alevi Kültür Dayanışma Derneği ve Hacı Bektaş Vakfı tarafından basın açıklaması yapılarak yürüyüş düzenlendi.

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde, eğitimde hak ihlalleri yapıldığı gerekçesi ile Hünkar Hacı Bektaşi Veli Derneği, ABF, Pir Sultan Abdal Derneği, Alevi Kültür Dayanışma Derneği ve Hacı Bektaş Vakfı tarafından basın açıklaması yapılarak yürüyüş düzenlendi.

Hacıbektaş ilçesinde Hacı Bektaşi Veli'nin türbesinin önünde yapılan basın açıklamasının ardından düzenlenen yürüyüşte, "Zorunlu din dersi istemiyoruz" şeklinde slogan atıldı.

Hacı Bektaş Vakfı Genel Sekreteri Sadık Özsoy tarafından yapılan basın açıklamasında, Aleviler taleplerini anlattı. Özsoy, "Eğitimdeki dayatmalar ve hak ihlalleri hız alarak devam etmektedir. Her yıl değişen eğitim sistemi ile bilimsel çağdaş eğitimden uzaklaştırılarak eğitim dinselleştirilmeye çalışılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı Türk İslam sistemini esas alan ideolojik bakışını zorunlu din dersleri, 4+4+4 ve TEOG gibi egemen sistemle dayatıp öğrencileri zorla özel okullara meslek liselerine ve imam hatip liselerine yönlendirmeye çalışmaktadır. Bu yıl uygulanan temel eğitimden orta öğretime geçis sistemi eğitimde ayrımcılığı derinleştirmektedir. Eğitimde yaşanan hak ihlallerine dur demek için biz Alevi ocaklarından Ankara'ya yürüyoruz" dedi.

"ALEVİLER EŞİT YURTTAŞLIK İSTİYOR"

Alevilerin eşit yurttaşlıktan başka bir şey istemediğini belirten Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Müslüm Doğan, "Bu Cumhuriyet laik demokratik bir cumhuriyete dönüşümünü tamamlayana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Ülkemizde farklı ulus ve milliyetlerden yaşayan tüm halkımızın, artık bu iktidarın Türk İslam sentezine dayalı siyasal İslam'ın egemenlik kurduğu bir düzende herkesin sorunu var. Bu ülkede Sünni yurttaşlarımızın da sorunu var. Kürtlerin de var, Türklerin de var, Ermenilerin de var, Lazların da var, Çerkezlerin de var. Bu ülkede yaşayan herkesin sorunu varsa Cumhuriyet kendisini sorgulamak zorundadır" ifadelerini kullandı.

ABF Genel Sekreteri Recai Aksu ise yaptığı konuşmasında düşünce ve inanç özgürlüğü noktasında değerlendirmeler yapılması gerektiğini belirterek, "Zorla zorunlu din derslerini gündeme getiriyorlar. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin almış olduğu bu karar aslında ikinci kez alınan bir karardır. Siz Avrupa Birliğine girmek istiyorsanız insanlara zorla bir inancı, bir felsefeyi dayatamazsınız" şeklinde konuştu.

Basın açıklaması, Alevi dedesinin tekbir alması ile son buldu. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title