Haberler

Alevi Bektaşi Kanaat Önderleri İftarda Buluştu

Alevi ve Bektaşi inancının kanaat önderleri iftarda bir araya geldi.

Alevi ve Bektaşi inancının kanaat önderleri iftarda bir araya geldi.

Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş-ı Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından, Rektörlük binasında düzenlenen iftar, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Merkezin müdürü Dr. Hüseyin Gümüş, lokma duasının ardından yaptığı konuşmada, "Huzur ve Birliktelik" temasıyla düzenledikleri iftarın, inanışlarını ve inançlarını anlatmaya yönelik faaliyetlerinden biri olduğunu söyledi.

Gümüş, 1987'de kurulan merkezin, günümüzde Türk kültürü ekseninde Alevilik ve Bektaşilik konusunda çalışmalar yapan ilk ve en etkin kamu kuruluşu olduğunu belirtti.

Merkezin tüm siyasi görüşlere eşit yakınlıkta faaliyet sürdürdüğünü anlatan Gümüş, Hacı Bektaş-ı Veli'nin aslan ve ceylanı bile bir araya tutabildiğini dile getirdi.

Gazze'de, Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da, Doğu Türkistan'da ve Balkanlar'da  binlerce insanın acımasızca katledildiğini vurgulayan Gümüş, şunları kaydetti:

"Kimi örgütler İslam adına binlerce kişiyi vahşice katledebilmektedir. Sınırlarımızda ve sınırlarımızın dışında nice dramlar, hüzünler yaşanmaktadır. Yine bugün kamuoyunda insanlar farklı düşüncelerle, kamplarla ayrıştırılmaya, toplum içine özenli ve planlı şekilde nifak tohumları serpilmeye çalışılmaktadır.  İnsanlar sosyal hayat içinde, kamuda birbirlerine başka gözle baktırılmaya çalışılmaktadır. Evrensel insan hakları çiğnenmeye başlanmış en hukuk kuralları bile ayaklar altına alınmak istenmektedir. Bu milleti millet yapan, bir arada tutan değerler ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır.  Bize bugün gerekli olan tek şey büyük hünkar Hacı Bektaş Veli'nin aslanı ve ceylanı tutabilen ruhudur. "

Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber de katılan herkese teşekkür etti.

İftara,  Alevi Bektaşi inancının kanaat önderleri, öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Gazi Üniversitesi Hüseyin Gümüş Hacı Bektaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title