Haberler

Açelya Akkoyun: Aldatılmak Bir Oyuncu İçin İyi Bir Malzeme

Güncelleme:

Ünlü oyuncu Açelya Akkoyun, hem iş hem de özel hayatıyla ilgili Quality of Magazine dergisinden Ateş Çelik'e konuştu.

ATV'de Fatih Kaya ile birlikte 'Şefim' adlı bir yemek programı sunan, 'Doksanlar' dizisinin 'Süheyla'sı Açelya Akkoyun, yoğunluktan başını kaşıyacak vakit bulamıyor. Akkoyun; hem iş, hem de özel hayatıyla ilgili Quality of Magazine'den Ateş Çelik'e konuştu.

TİYATRO ER MEYDANI

Hem yemek programı sunuyorsunuz, hem 'Doksanlar' dizisinde oynuyorsunuz. Sunuculuk mu, yoksa oyunculuk mu daha zor?

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunu bir oyuncuyum. Televizyonu daha çok seven tiyatroculardanım. Benim için er meydanı tiyatro, keyif aldığım yer ise televizyon. Oyunculuk yaparken, sinema ve televizyondan daha çok keyif alıyorum. Sunuculuk derseniz; çok dokunmatik bir insanım, iletişim kurmaktan hoşlanıyorum, bu da beni çok besliyor. Ayırım yapamam ama elimden biri kalacak olsa, programcı olurum. Ekrana çıkanlara da hep söylüyorum: Alkışlanıyorsanız, orada kalın. Alkışlanmıyorsanız başka bir iş yapın, yoksa mutsuz olursunuz.

Ünlülerin kısa süren evlilikleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Aslında emlakçı da, öğretmen de boşanıyor ama ünlü olunca, boşandığı çabuk duyuluyor. Olaya daha sosyolojik bakmak gerekir. Son zamanlarda bütün dünyada evlilikler kısa sürüyor. Bunu ünlü olmaya bağlamamak gerekiyor diye düşünüyorum. Birbirini iyice tanımadan evlenmek, çabuk boşanmaların bir sebebi. Kadın artık; "Yemek yapmam, evi toplamam, yardımcıya tutar, ona yaptırırım" diyor.

Aldatılmak nasıl bir duygu?

Çok kötü bir duygu. Ben de aldatıldım. Hep şunu düşündüm aldatıldığım dönemde; bende ne eksik var? Sonra karşımdakinde bir eksik olduğunu düşündüm. Her insan, evliliği döneminde başkasına aşık olabilir ama acı çekeceğini bilerek bunu karşı tarafa söylemesi gerekir. Diğer yandan oyunculuk için iyi bir malzeme... Bugün "Aldatılan kadını oyna" deseler, nasıl güzel oynarım biliyor musunuz? Beni aldatan ve aldatılmama vesile olan insana teşekkür ederim. Sonuçta bence aldatan aldanır.

BEN HEP KİLOLU OLDUM GENETİK ŞİFREM ÖYLE

Yemek programı yaparken formunuzu korumak zor olsa gerek!

Yemeklerin tadına bakmadan geçemem. Hep hafif kilolu oldum. Ailemden gelen genetik şifrem öyle. Hatta ben ailenin zayıfıyım aslında. Mesela halalarım 130 kilo. Her zaman sabah sporumu yaparım, sağlıklı yaşarım, içkim-sigaram yoktur. Tavuk gibi akşam saat 23.00'te uyurum.

YEMEĞİ BEN YAPARIM

Bir yanda kızınız Alya Deniz, diğer yanda eşiniz ve evinizin sorumlulukları var. Bu hızlı tempoya nasıl yetişiyorsunuz?

Ben çalışırken dinlenenlerdenim. Kızımı iki yıl emzirdim; üç yıl hiç çalışmadım. Kızım benim için hem duygusal, hem bedensel bir bağdı. Yalnızca anne sütü ile beslendi. Onu 3 yaşında anaokuluna yazdırdım. Okula başladı, sosyalleşti. Şimdi 4 yaşında. Gece 12.00'ye kadar onunlayım. Sabahları çekimim olmuyor, onu parka götürüyorum. Evde yemeği de ben yaparım. Eşime de vakit ayırırım. Çalışmadığım dönemde bir okulda sinema, oyunculuk eğitimi verdim. Şimdi Aydın Üniversitesi'nden teklif var. Aslında para için çalışmıyorum. Çalışmak bana iyi geliyor.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Açelya Akkoyun Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title