Haberler

Alcatel-Lucent’tan Yeni Nesil Baz İstasyonu

Telekomünikasyon sektöründe gelecek nesillerin teknolojisi "lightRadio™ Alcatel-Lucent tarafından üretildi

Yeni nesil baz istasyonu olarak tanımlanan "lightRadio™", çevreye duyarlı ve düşük maliyetli teknolojisi ile mobil dünyada bir çığır açacak.

Alcatel-Lucent her yıl 2.5 milyar € yatırım yaptığı Ar-Ge çalışmaları neticesinde gündeme getirdiği son teknolojiyle, telekom dünyasına bambaşka bir boyut getiriyor. Bell Laboratuvarları tarafından üretilen, yeni nesil mobil teknolojisi "lightRadio" Türkiye lansmanı, Alcatel-Lucent Teletaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kançal ve Alcatel-Lucent Bell Laboratuarları İngiltere ve İrlanda Direktörü Sam Samuel'in katılımıyla 19 Nisan Salı günü Santral İstanbul'da yapıldı.

Alcatel-Lucent Teletaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kançal basın toplantısında yaptığı konuşmada, dünya nüfusunun yüzde 59'unun cep telefonu kullandığını, dünyadaki mobil cihaz sayısının ise 5 milyara ulaştığını vurguladı. Kançal, "Tahminler önümüzdeki üç yıl içinde 6,5 milyar mobil bağlantıya ulaşılacağını gösteriyor. 2013'te, cep telefonları dünya çapında en yaygın Web erişim aygıtları olarak PC'lerin önüne geçecek. Bell Laboratuarları'ndaki çalışmalarımıza göre ise; 2015'te akıllı telefon sayısında 18 kat, kablosuz veri trafiğinde ise 30 kat artış göreceğiz" dedi.

Tipik 4G akıllı telefonların 2015 yılında, ayda 3,4GB veri tüketmesinin beklendiğini dile getiren Kançal, "lightRadio™" teknolojisinin önemini şu şekilde açıkladı: "Bu değer yüksek seviyeli 3G akıllı telefonların günümüzdeki veri tüketiminin 8 katı anlamına geliyor. Gelişen mobil teknolojilerin hızı ve yaygınlığı, 21. Yüzyıla damgasını vuran sorunları da beraberinde getiriyor. Halihazırda baz istasyonları ve GSM teknolojisinin yarattığı çevresel ve ekonomik sorunları düşünürsek, mevcut altyapı imkanları ile gelecekteki kullanım artışının karşılanması mümkün görünmüyor. Bu noktada 'lightRadio™' , çağın en büyük buluşu."

Kurulumda % 60, enerji tüketiminde % 50 tasarruf

"Artık daha minimal ağlara ihtiyaç var. Alcatel-Lucent olarak, Bell Laboratuarları ve önemli ortaklarla bir araya gelerek, çığır açacak yeni ve radikal bir baz istasyonu yarattık" diyen Kançal'ın verdiği bilgiye göre; yalnızca bir cep telefonu büyüklüğünde olan "lightRadio™" hem 3G hem de geleceğin mobil teknolojisi 4G için yeterli olacak.

Kurulum maliyetlerinde yüzde 60'a varan oranlarda tasarruf sağlaması beklenen "lightRadio™", mevcut baz istasyonlarından yüzde 50'ye varan oranda daha az enerji tüketecek.

"lightRadio™" ile LTE ve Küçük Hücre konuşlandırmalarıyla bir araya getirilerek, sadece 3G altyapısında bile yaklaşık %50 TCO tasarrufu elde etmek mümkün.

Daha az enerji, daha düşük maliyet

Toplantıda, "lightRadio™"nun teknik özelliklerini Bell Laboratuvarları İngiltere ve İrlanda Başkanı Sam Samuel anlattı. Samuel'in verdiği bilgilere göre "lightRadio™", çevresel ve ekonomik anlamda sunduğu tasarruf ile dünyanın gelmiş geçmiş en büyük buluşlarından biri olma özelliğini taşıyor.

Yeni Anten ve RRH, anten teknolojisinin yanı sıra yenilikçi çiftleyici, radyo ve yükselticiyi çok düşük emisyonlu besleme (<2watt) ile bir araya getiren, geniş kablosuz spektrumu ile tüm teknolojileri (2G, 3G, LTE) kapsayan 300 g'dan küçük bir küp.

Yeni Dijital Baz Bant Ünitesi daha küçük olup, Yonga tabanlı mimaride yer alan akıllı dijital yazılımı entegre eden bir Yonga üstü Sistem ile uzaktan programlanabiliyor, yerinde bakımda ve güç tüketiminde tasarruf sağlıyor.

Yeni Radyo Erişim Ağı, operatör-bulut uygulaması içinde isteğe bağlı olarak kaydırma işlemleri, frekanslar ve antenlerin açılması/kapatılması için kontrol edilebiliyor, kapasitesi talebe uygun hale getiriliebiliyor.

Baz istasyonunda yeni mimari "lightRadio™" çözümüyle, baz istasyonu, fonksiyonel bileşenlerine bölünerek, bu fonksiyonlar anten ve mobil şebeke içerisindeki merkezi noktalara dağıtılıyor. Böylelikle, bulut tabanlı bir mimariye geçilmiş olunuyor.

Ayrıca 2G, 3G ve LTE teknolojileri için kullanılan birbirinden ayrı anten kümeleri birleştirilip tek ve güçlü bir cihazda toplanıyor. Birden fazla frekans ve standart (2G, 3G, LTE) içeren bu cihaz, direklere, bina cephelerine ya da enerji ve genişbant bağlantısı olan herhangi bir yere kolaylıkla ve sorunsuz bir şekilde monte edilebiliyor.

Hedef 100 milyar Euro

"lightRadio™" teknolojisi kurulum kolaylığı sayesinde dünyanın her köşesinde mobil teknolojiyi ulaşılabilir hale getirirken, GSM kullanıcılarına da daha düşük maliyetli iletişim şansı tanıyacak. Kançal, sözlerini şu şekilde noktaladı: "Artık 2G-3G veya geleceğin mobil kullanım teknolojisi 4G için ayrı ayrı istasyon ya da parçalar olmayacak. "lightRadio™" ile her türlü mobil ihtiyaç en az maliyet ve enerji ile sağlanacak. Alcatel-Lucent olarak 2018 yılına kadar lightRadio™ ile 100 milyar Euro'dan daha fazla bir pazar hedefliyoruz.

"lightRadio™ " Ürün Ailesi

Alcatel-Lucent "lightRadio™" ürün ailesi Geniş Bant Aktif Dizilimli Anten, Çok Bantlı Uzak Radyo Başlığı, "lightRadio™" Taban Bant İşlem Birimi, "lightRadio™" Kontrolü ve 5620 SAM ortak yönetiminden oluşuyor. Geniş Bant Aktif Dizilimli Anten, bu yılın sonuna doğru denenecek ve 2012'de ürün ailesi ile birlikte kullanılabilmeye başlayacak. 2012, 2013 ve 2014 yıllarının Mart ve Eylül aylarında ise "lightRadio™" ailesinin yeni üyeleri mobil teknolojinin hizmetine sunulacak.

Kaynak: Bültenler / Teknoloji

Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title