Haberler

Albayrak: "Doğalgaz Sektöründe Bugüne Kadar 11 Milyar TL'yi Aşan Yatırımlar Yaptık"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'de doğalgaz sektörüne 11 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirterek, "Hakkari'ye kadar doğalgazın gitmediği ilimiz kalmayacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'de doğalgaz sektörüne 11 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirterek, " Hakkari'ye kadar doğalgazın gitmediği ilimiz kalmayacak. Doğudaki vatandaşlarımızı istismar eden, imkansızlık içinde bırakmak için elinden geleni yapan hatta onları katleden bu alçak örgüte rağmen, bu hain örgüte inat biz Hakkari'ye de Şırnak'a da doğalgazı getireceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Bakan Albayrak, Üzümlü ilçesindeki 15 Temmuz Zafer Meydanı'nda, Türkiye genelinde 40 ilçeye doğalgaz dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak Türkiye'ye uzun bir dönemden beri kaliteli, güvenli ve istikrarlı enerji sağlamak için enerjinin her alanında yoğun çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Çalışmalarının sadece elektrik alanında değil, doğalgaz alanında yoğun şekilde sürdürüldüğünü dile getiren Albayrak, bu törenin sadece Üzümlü için değil Türkiye'de yarım milyondan fazla insanın bu yıl itibariyle doğalgaza kavuşması açısından da önemli bir tören olduğunu ifade etti.

Albayrak, AK Parti iktidarı olarak halka en iyi hizmeti sunmak amacıyla 'Her şey Türkiye için' diyerek yola çıktıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Çıktığımız bu yolda bugün hamdolsun 40 ilçemizdeki vatandaşlarımızın da doğalgaz konforunu yaşamasına vesile oluyoruz. AK Parti göreve geldiğinde Türkiye'de sadece 6 ilde doğalgaz kullanılıyordu, bugün, 'Doğalgazı olmayan şehrimiz kalmayacak' diyerek çıktığımız bu yolda şükürler olsun ki 2016 yılı itibariyle 76 ilimizi geçtik. 2016 yılında tamamlanan çalışmalarla şu ana kadar Bitlis, Bingöl, Muş, Iğdır ve Mardin'de yaşayan vatandaşlarımız da doğalgaz ile buluştu. Sadece şehir merkezlerine değil bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz Üzümlü ile Rize Gündoğdu'dan İzmir Ödemiş'e, Sinop merkezden Bitlis Tatvan'a, Mardin Kızıltepe'den, Kütahya Çavdarhisar'a, Amasya Taşova'dan Hatay Defne'ye kadar 40 ilçemiz daha bu yıl sonuna kadar doğalgaza kavuşuyor."

Albayrak, Üzümlü'deki tören ile yarım milyondan fazla vatandaşın doğalgaz rahatlığına kavuşacağını vurgulayarak, vatandaşların bu soğuk kış günlerinde hayır dua etmelerinin en büyük dilekleri olduğunu kaydetti.

"2018 yılını sonuna kadar tüm Türkiye'de gaz ulaştırmadığımız şehir kalmayacak"

Türkiye'deki doğalgaz yatırımlarına devam ettiklerini aktaran Albayrak, şunları kaydetti:

"2016 yılı bitmeden 300 milyon lirayı aşan bir yatırımla tüm Türkiye'deki doğalgaz genişleme yatırımlarımıza devam ediyoruz ve edeceğiz. İlk günden beri hep bir şey diyoruz. Cumhurbaşkanımızın bize öğrettiği bir şey var 'durmak yok yola devam, çalışmaya devam'. İşte bugün de bunun bir sembolü olarak bu güzel açılış için karşınızdayız. İnşallah aralık ayındaki ihalesi ile Ağrı'yı da 2017 yılında doğalgaza kavuşturacağız. Buna müteakip Tunceli'de 2017 yılı içerisinde inşallah doğalgaza kavuşması için adımları atıyoruz, atacağız. Geriye kaldı Şırnak Artvin, Hakkari. 2017 yılında inşallah Şırnak, 2018 yılında da en geç Artvin ve Hakkari'yi doğalgazla buluşturarak 2018 yılını sonuna kadar tüm Türkiye'de gaz ulaştırmadığımız şehir kalmayacak."

Terör olaylarına da değinen Albayrak, "2016 yılı krizlerle, iki seçimle, PKK, DEAŞ ve FETÖ terör örgütlerinin ardı arkası kesilmeyen saldırılarıyla, buna müteakip son olarak ihanette zirve noktasına ulaşan hain darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Hamdolsun sizlerin ve milletimizin dimdik sapasağlam duruşuyla 2016 yılındaki tüm bu belaları def ederek ve daha da güçlenerek altından kalktık. Şimdi daha da gaza basma daha da çok çalışma daha da iş üretme, Başbakanımızın tabiriyle taş üstüne daha da çok taş koyma zamanındayız." dedi.

Albayrak, gelecek yıl da insanlara doğalgaz konforunu yaşatmak için mücadele edeceklerini anlatarak, "2017 yılında, 2016'nın da üstünde bir performansla bugün açılışını yaptığımız sayıdaki ilçeden daha fazla inşallah, ilçemize, bölgemize, vatandaşımıza gaz konforunu ulaştırmak için mücadele edeceğiz, çok çalışacağız. Bugün burada Hem BOTAŞ firmamızdan, hem özel sektör dağıtım firmalarımızdan söz almak istiyorum. Sizlerin huzurunda 2017 yılı çok daha büyük yatırımların gerçekleştirileceği bir yıl olacak inşallah." şeklinde konuştu.

"Yaklaşık 50 milyon vatandaşımız doğalgaz hizmetinden faydalanıyor"

Doğalgaz yatırımın bölgeye iş imkanı da sunacağını dile getiren Albayrak, "Yapılan bu yatırım sadece il ve ilçelerimizin doğalgazla buluşmasına vesile olmayacak aynı zamanda buralarda yeni iş imkanlarının doğmasına, istihdama ve şehirlerimizin kalkınmasına ciddi katkı sağlanacak. Bugün Türkiye'de doğalgaz kullanan hane sayısı 13 milyona yaklaştı. Bunu aileler bazında çarptığımızda yaklaşık 50 milyon vatandaşımız doğalgaz hizmetinden faydalanıyor. Milletimizi her şeyin en iyisine layık, sizler her şeyin en iyisine layıksınızdır mottosuyla sizlerin rahatı için gece gündüz demeden çalışmak bizim boynumuzun borcu." ifadelerini kullandı.

Albayrak, Türkiye'nin her tarafına eşit hizmet götürmeye çalıştıklarını vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Biz ilk günden beri 'batıda ne varsa doğuda da ol olacak' dedik. Dedik mi? Dedik. Bunun için batıda doğalgaz varsa doğuda da olacak. Tüm Türkiye'yi 780 bin kilometre görerek, bu şuurla çalışarak, hizmet aşkıyla ortaya koymaya çalıştık. Ne oldu, gece gündüz çalıştığımız bu süreçte müteahhitlerimiz tehdit edildi, iş makineleri yakıldı, işçilerimiz tehdit edildi, kaçırıldı. Niye? Bizim Kürt kardeşimiz bu imkana sahip olmasın, Türk kardeşimiz sahip olmasın, Ahıskalı kardeşlerimiz bu imkana sahip olmasın. Ama birileri, özellikle terör örgütü mensubu ve onların maşası olmuş birileri Türkiye gelişmesin, kalkınmasın diye çabaladı durdu. Korktuk mu? Hayır. Elhamdulillah, Allah'tan başka hiçbir şeyden korkmadık. Hizmete devam dedik. İşte tıpkı bugün buradaki açılış gibi önemli açılışlara, yatırımlara hız kesmeden devam ettik."

Doğalgaz gitmeyen il kalmayacağını söyleyen Albayrak, "Hizmet ortada. Hakkari'ye kadar doğalgazın gitmediği ilimiz kalmayacak. Doğudaki vatandaşlarımızı istismar eden, imkansızlık içinde bırakmak için elinden geleni yapan hatta onları katleden bu alçak örgüte rağmen, bu hain örgüte inat biz Hakkari'ye de Şırnak'a da doğalgazı getireceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Albayrak, doğalgaz yatırımlarına işaret ederek, "Doğalgaz sektöründe bugüne kadar 11 milyar TL'yi, eski parayla 11 katrilyonu aşan yatırımlar yaptık. Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar her hanenin doğalgazla buluşmasını sağlamak için altyapı yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Ekim ayı içerisinde Başbakanımızın onayı, Bakanlar Kurulumuzun da aldığı kararla doğalgaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan merkez nüfusu 20 bin ve üzerindeki ilçelerimize de doğalgazın götürülmesi için BOTAŞ'ımıza talimat verdik."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Berat Albayrak Hakkari Türkiye Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title