Haberler

Albay Özenalp'ın Cenazesinde Protesto

Güncelleme:

Beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden Balyoz davası hükümlüsü Albay Özenalp'ın cenaze töreninde Oramiral Bostanoğlu, protesto edildi.

Mamak Askeri Cezaevi'nde ailesiyle açık görüş yaptığı sırada beyin kanaması geçiren ve tedavi altına alındığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde hayatını kaybeden Balyoz davası hükümlüsü Deniz Kurmay Albay 49 yaşındaki Murat Özenalp'ın Kocatepe Camii'ndeki cenaze töreni sırasında Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, vatandaşlar tarafından protesto edildi. Vatandaşlar, Bostanoğlu'na 'Terk et' diye bağırdılar.

VATANDAŞLAR ORAMİRAL BOSTANOĞLU'NU PROTESTO ETTİ

Çok sayıda vatandaş ise Türk bayrağına sarılı Özenalp'ın naşı önünde saygı nöbeti tutu. Cenaze törenine katılan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, ilk olarak askeri personel ile tokalaştıktan sonra cenazenin bulunduğu musalla taşının önüne geldi. Buraya gelmesinin ardından çok sayıda vatandaş Oramiral Bostanoğlu'na tepki gösterdi. Vatandaşlar Bostanoğlu'na 'Terk et', 'Tasfiye bitti, katliam başladı', 'Sessiz çığlığa gelmeyen buraya da gelmesin', 'Askerinizi nasıl teslim ettiniz?', 'Fenerbahçe taraftarı kadar olamadınız', 'O gemileri kimlerle yüzdüreceksiniz bakalım. Okuyun üfleyin yüzdürürsünüz' diye bağırdılar. Tepkilere Bostanoğlu karşılık vermeyip susmayı tercih ederken, korumaları ise etrafında güvenlik önlemi aldı.

KÜÇÜK KIZINA "GİZLİ GÖREVDEYİM" DEDİ

Balyoz davasından darbeye teşebbüsten 16 yıla mahkum olan Kurmay Albay Murat Özenalp, iddiaya göre geçtiğimiz hafta sonu Mamak Askeri Cezaevi'ne açık görüşe gelen ve 'gizli görevde' olduğunu söylediği kızı Duru ile oyun oynarken, fenalaşarak yere düştü. Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) kaldırılan Özenalp, dün hayatını kaybetti.



AİLESİ YASA BOĞULDU

Bugün, ilk olarak GATA'dan alınan Özenalp'in cenazesi, tutuklu bulunduğu cezaevine getirildi ve son kez arkadaşları gördü. Ardından cenaze Kocatepe Camiine getirildi. Cenaze törenine annesi Samiye, eşi Sema, oğlu 14 yaşındaki Batu, kızı 8 yaşındaki Duru'nun yanı sıra, yakınları ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, GATA Komutanı Tuğgeneral Ömer Paç, Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral Metin İyidil,Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu,gazeteci yazar Tuncay Özkan, Hürriyet Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil, askeri erkan ve siyasetçiler katıldı .Cenazeye, askeri erkanın yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'da çelenk gönderdi.

BABASININ GÖREV YAPTIĞI GEMİNİN ŞAPKASINI TAKTILAR

Cenaze töreninde Albay Murat Özanalp'in oğlu Batu,taziye için gelenleri üzerinde babasının görev yaptığı TCG Gökova firkateynin şapkasını takarak karşıladı. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'da ailenin yanına giderek başsağlığı diledi ve sarıldı.




OĞLU VE KIZI, GÖKOVA FIRKATEYNİN ŞAPKASINI BAŞLARINA TAKTI

Cenaze namazında Albay Murat Özanalp'in oğlu Batu, Oramiral Bostanoğlu'nun yanında saf tuttu. Cenaze namazının ardından ise Oramiral Bostanoğlu, korumalarının arasında protestolar eşliğinde tören geçişinin yapılacağı yere geldi. Burada sırayla Albay Özanalp'in oğlu Batu ve kızı Duru sırayla Gökova firkateynin şapkasını başlarına taktı.

"MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ" SLOGANLARI YÜKSELDİ

Cenaze törenine katılan çok sayıda vatandaş, top arabasına konan Balyoz davası hükümlüsü Deniz Kurmay Albay 49 yaşındaki Murat Özenalp'ın Türk bayrağını sarılı naşını alkışladı ve 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sloganları attı. Naaşın geçişi sırasında ise Albay Özanalp'in eşi ve çocukları gözyaşlarına boğuldu.

ÖZENALP, GÖZYAŞLARI İÇİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Tören geçişinin ardından Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu tekrar aileye doğru yöneldi. Ancak korumalar Bostanoğlu'nu geri çevirdi ve korumaları eşliğinde protestolar arasında makam aracına binerek tören alanından uzaklaştı. Cenaze aracına bindirilen ve Karşıyaka Mezarlığı'na götürülen Albay Murat Özenalp, burada gözyaşları içinde toprağa verildi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kocatepe Gülhane Gökova Mamak Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

erolzorlularerol@hotmail.com:

kumpas kurarak bu insanları hapsedenler de bir parça insanlık kaldı ise vicdan azabı çekmeleri lazım

15
1
yanıtYanıtla
06 Ankaramfc1950@hotmail.com:

Allah rahmet eylesin. Ailenin ve şanlı ordumuzun acısını biz de yüreğimizde hissediyoruz. Vatan sağ olsun.

11
0
yanıtYanıtla
kürdoalan74@hotmail.com:

olan ailesine oluyor vatan sag olmakla olmuyor tm evlat acısını ançak ailesinden başka kimsenin umrunda degil burdanda allahtan rahmet diliyorum arkadaşa ...

yanıt0
yanıt0
BİRİSİVATANX1@MYNET.COM:

BU PAŞALAR UTANSIN. VALLAHİ KADINLARA BRAVO ERKEKLERDEN ERKEK ÇIKTILAR O KOCA KAFALAR ETEK GİYSİN. MEMLEKETİN BEKASI İÇİN HİÇ BİR ŞEY YAPMAZLAR, OYAK, MEHMETÇİK VAKFI, YÜRÜYÜŞ, KARŞILAMA EGO VS. HER SABAH KAPI KOLUYLA, MINTIKAYLA UĞRAŞAN GEREKSİZ TOPLANTI YAPARAK EGO TATMİN EDENLERDEN ANCAK BU DÜZENE ALET OLMALARI BEKLENİR. BU ORDUNUN YENİDEN YÜREKLİ VE ZEKİ İNSANLARDAN KURULMASI ŞART. AKSİ HALDE ÇOK MONOTON, ZATEN BELLİ OLUYORDUR. KOLTUK ELDEN GİTMESİN VATAN GİDERSE GİTSİNE GİDİYOR İŞ. VATANIMI ÇOK SEVERİM AMA UĞRUNA ÖLMEM DİYENLER TEMİZLENMELİ.

7
1
yanıtYanıtla
vatansevervatansever@hotmail.com:

Allah rahmet eylesin. Yazik, cocuklar küçük yaşta babasız kaldı. :(

6
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title