Haberler

Alaşehir, Kırgızistan'ın Gündeminde

Geçtiğimiz ay Kırgızistan’ın Nookat şehri ile kardeş şehir olan Manisa’nın Alaşehir ilçesi Kırgızistan’da 30 dilde yayın yapan Azattyk yayın kuruluşunun gündeminde.

Geçtiğimiz ay Kırgızistan'ın Nookat şehri ile kardeş şehir olan Manisa'nın Alaşehir ilçesi Kırgızistan'da 30 dilde yayın yapan Azattyk yayın kuruluşunun gündeminde. Azattyk yayın kuruluşundan Eleonora Mambetshhakirova ve ekibi Alaşehir'de çekimler yaparak ilçe hakkında Başkan Danışmanı Sami Çeltikoğlu'ndan bilgi aldı.

Geçtiğimiz ay Kırgızistan'ın Nookat şehri ile kardeş şehir olan Manisa'nın Alaşehir ilçesinin tanıtımı için ilçeye gelen ve Kırgızistan'da 30 dilde yayın yapan Azattyk yayın kuruluşu Alaşehir'de çekimler yaptı. İlçenin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanısıra, ekonomik ve sosyal faaliyetler hakkında da Alaşehir Belediye Başkan Danışmanı Sami Çeltikoğlu Kırgızistan'dan gelen medya ekibini bilgilendirdi.

Geçtiğimiz günlerde Kırgızistan Cumhuriyetinden, Nookat Kaymakamı Aytiev Bekbolot Baratoviç, Belediye Başkanı Turgunbaev Omurbek Corobaeviç ve 16 muhtar ile beraber Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ve meclis üyelerini ziyaret etmiş ve Alaşehir ile kardeş şehir olmuştu.

Nookat Kaymakamı Aytiev Bekbolot Baratoviç ziyaretinde Alaşehir'in Nookat'a çok benzediğini ve önümüzdeki günlerde işbirliğini artırmak için çalışmaların hızlanacağını belirtmişti. Mart ayında yapılan ziyaretin ardından Kırgızistan'da 30 dilde yayın yapan Azattyk yayın kuruluşundan Eleonora Mambetshhakirova ve ekibi Alaşehir'de çekimler gerçekleştirdi. Alaşehir Belediyesi adına Başkan Danışmanı Sami Çeltikoğlu ile görüşen Mambetshhakirova Alaşehir'i gezip, ilçenin tarihi, ekonomik ve kültürel faaliyetleri hakkında Çeltikoğlu'ndan bilgi aldı.

Alaşehir'i çok beğendiğini ifade eden Eleonora Mambetshhakirova, Alaşehir'in tarihi, ekonomik ve kültürel bilgilerini yayın kuruluşlarında tanıtıp tüm Dünya'ya anlatmak istediklerini belirtti. Ziyaretin kendilerini oldukça memnun ettiğini kaydeden Çeltikoğlu, Kırgız ekibe yerel ürünlerden oluşan hediyeler takdim etti.

Alaşehir'deki çekimlerini tamamlayan Mambetshhakirova daha sonra yine Kırgızistan'ın Oş şehriyle kardeş şehir olan Manisa Büyükşehir Belediyesi hakkında çekim yapmak için Manisa'ya gitti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kırgızistan Alaşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title