Haberler

Alaşehir'e 20 Milyonluk 'ALA' Otobüs Terminali

Güncelleme:

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir'de ilçenin ihtiyacına cevap verecek olan Yeni Otobüs Terminal Binası'nın temelini düzenlenen törenle attı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Alaşehir Belediyesi'nin ele ele en iyi hizmetleri ilçeye kazandıracağını vurgulayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yaklaşık 20 milyon TL tutarındaki yatırımın ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Alaşehir'e kazandırılan dev yatırımlardan biri olan Yeni Otobüs Terminal Binası'nın temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene; Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Sekreter Yardımcıları Aytaç Yalçınkaya ve Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Daire Başkanları, Manisa Büyükşehir Belediye MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Başkan Danışmanları, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, Alaşehir Şoförler Odası Başkanı Bünyamin Kapucu, ülkü ocaklarının başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Temel atma töreninde bir konuşma gerçekleştiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir'in hizmetin en iyi hak ettiğini belirterek,"Alaşehir'imizin birer birer temel atma ve açılışlarını gerçekleştiriyoruz. Alaşehir, her şeyin en iyisini hak ediyor. Sonuçta Ala Şehir. Adı üstünde Alaşehir" dedi.

Alaşehir'e 20 Milyonluk Proje

Alaşehir'de büyük bir yatırımın temelinin atıldığını da vurgulayan Başkan Ergün,"Bugün bu yaptığımız hizmetlerin bana göre en anlamlısı ve en büyüğüdür. Mali olarak baktığımızda, da neredeyse 20 milyon TL'lik otobüs terminal hizmet binasının temelini atmanın gururunu sizlerle birlikte yaşıyorum. Yaptığımız ihalede iş bitimi bir buçuk yıl gözüküyor. Ancak yüklenici firma yetkilisi, bize bir yıl içerisinde, terminali tamamlamanın sözünü verdi. Allah kazasız belasız yapmayı nasip etsin. Bugün, dualarla temelini atıyoruz. Alaşehirli hemşerilerime hayırlı olsun" dedi.

Birlikteliğimizi Allah bozmasın

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Alaşehir Belediyesi el ele vererek ilçeye en güzel hizmetlerin kazandırılacağını da vurgulayan Başkan Ergün, "Emeği geçen Genel Sekreterime, Genel Sekreter Yardımcılarıma, Fen İşleri Daire Başkanıma ve Alaşehir Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum. Alaşehir Belediye Başkanımızın bu projede çok emeği var. Kendisiyle bu terminalin yapımı, yolun girişi çıkışı bittiğinde defalarca görüştük. İmar planlarının üzerlerindeki değişikleri meclisimizden geçirerek düzeltmeleri birlikte yaptık. Onun emeği burada fazla, inkar etmem mümkün değil. El ele, birlikte hem Alaşehir Belediyesi, hem Büyükşehir Belediyesi, hizmetleri fazlasıyla yapacaktır, kimse şüphe duymasın. Bu birlikteliğimizi Allah bozmasın. Allah hayırlı hizmetleri yapmayı bizlere nasip etsin" diye konuştu.

Protokol Temele Nazar Boncuğu Attı

Konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Alaşehir'e kazandırılan dev yatırımın temel atma törenine geçildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban ve protokol üyeleri ile birlikte temele harc döken düğmeye bastı. Öncesinde eller semaya açılarak dualar okundu ve kurban kesimi gerçekleştirildi. Ardından protokol üyeleri temele nazar boncuğu attı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Ergün Alaşehir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title