Haberler

Alaşehir'de Şehitlerimize Yakışır Anıt

Güncelleme:

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir Belediyesi'nin ilçeye kazandırdığı Şehitlik Anıtı ve Müzesi'nin açılış törenine katıldı.

Ankara'da yaşanan hain saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın anıldığı törende konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Ülkemiz üzerinde oynanan bu oyunu, bin yıldır bu topraklarda birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşayan yüce Türk Milleti'nin bozacağına olan inancım tamdır" dedi.

Alaşehir Belediyesi tarafından Alparslan Türkeş Meydanı'nın alt kısmında projelendirdiği Şehitlik Anıtı ve Müzesi'nin açılışı törenle gerçekleştirildi. Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Büyükşehir daire başkanları, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Meclis MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, ilçe protokolü, şehit aileleri ve gazilerle çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, "Ankara'da hain saldırı sonrası hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Alaşehirli şehitlerimizin anılarını yaşatacağımız bir alandayız. Alaşehirli şehitlerimizin her biri bizim için kutup yıldızıdır. Şehadet pınarından kana kana içmek uğruna kendilerini Türk Milleti'nin bekası için feda ettiler. Burası da onların anılarını ebediyete kadar taşıyacaktır" dedi.

Ankara'daki hain saldırı sabrımızı taşırmıştır

Karaçoban'ın ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün kürsüye davet edildi. Alaşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Şehitlik Anıtı açılışı vesilesiyle ilçede olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Başkan Ergün, konuşmasına Ankara saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anarak başladı. Başkan Ergün şunları söyledi: "Sözlerime başlamadan önce böylesi anlamlı bir açılış vesilesiyle eli kanlı terör örgütünün hain saldırılarıyla şehit düşen polis, asker ve vatandaşlarımızı anmak istiyorum. Geçtiğimiz Pazar günü başkentimiz Ankara'da meydana gelen ve 37 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla birlikte hüzün ve elemimiz artmış, sabrımız taşmıştır. Ülkemiz üzerinde oynanan bu oyunu, bin yıldır bu topraklarda birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşayan yüce Türk Milleti'nin bozacağına olan inancım tamdır. Bu duygularla hain terör saldırılarında hayatlarını kaybeden güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum."

Kahraman atalarımızın adlarını yaşatıyoruz

Alaşehir Belediyesi'nin ilçeye kazandırdığı anıtın ilçeye hava kattığını belirten Başkan Ergün, "Alparslan Türkeş Meydanı'nın alt kısmına yapılan ve Türk Bayrağı figürü olarak tasarlanan bu güzel anıt, gerçekten ilçemize gece ayrı, gündüz ayrı bir hava kazandırmış ve atalarımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin anısını yaşatmak adına önemli bir eser olmuştur. Bu güzel eseri ilçemize kazandıran Alaşehir Belediye Başkanımız Dr. Gökhan Karaçoban başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de atalarımızın emanetlerini korumak ve kahramanlarımızın adını yaşatmak adına Manisa genelinde böyle eserler kazandırıyoruz. Gördesli Şehit Makbule Hanım Parkı ve Meydanı, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu, Kurtuluş Savaşı Kahramanları Anıtı gibi projelerimizle gelecek nesillere bu vatanın nasıl kurtarıldığını ve Cumhuriyet'in ne şekilde kurulduğunu anlatıyoruz" dedi.

Alaşehir'in projeleri yükseliyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin ilçede hayata geçireceği projelerle ilgili de ilçe sakinlerini bilgilendiren Başkan Ergün, "Değerli Belediye Başkanımız Gökhan Karaçoban ile birlikte Alaşehir'imize en güzel hizmetleri kazandırmak için de sık sık istişare halindeyiz. Sürücü kardeşlerimin kâbusu haline gelen Sarıkız Kavşağı'nda, yeni kavşak yapımına başladık. Şu anda menfez temelleri ve perde duvarlarının donatıları bağlanıyor. Kavşağımızı 2016 yılı içerisinde bitirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Bakkal Şükrü Evi olarak bilinen tarihi yapıda restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Klasik Türk Evi olarak tasarladığımız bu projemiz de tamamlandığında Alaşehir'imize prestij katacak. Oto terminal projemiz ve gençlik merkezi projemizin ihalelerini gerçekleştirdik. Kavşak projemizle ilgili prosedür süreçlerini önemli ölçüde aştık, bu yıl içerisinde başlatmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Alaşehir Belediyesi'ne hizmet binası geliyor

Konuşmasında Alaşehir Belediyesi'ne hizmet binası müjdesi de veren Başkan Ergün, "MASKİ Genel Müdürlüğümüzce takip edilen atık su arıtma tesisi de bunların içinde. Alaşehir ilçemizde Valilik Devir Tasfiye Paylaştırma Komisyonu tarafından Büyükşehir Belediyemize bırakılan Benan Otel var. Bu oteli Alaşehir Belediyemize güzel bir hizmet binası olarak kazandıracağımızın da müjdesini buradan vermek istiyorum. İtfaiye müfrezeleri, kırsal bölgelerimizde sulama göletleri, çocuk merkezleri, parke taşı döşeme, mezarlık temizleme, altyapı, kanalizasyon gibi hizmetlerimiz birçok mahallemizde tamamlanıyor. Kavaklıdere, Belenyaka ve Hacıaliler mahallelerimize kazandırdığımız düğün salonlarında da kaba inşaatlar tamamlandı. İnce işlerin sürdüğü çalışmamızı kısa sürede bitirerek, düğün salonlarımızı Alaşehirli hemşerilerimizin hizmetine açmayı hedefliyoruz" dedi.

Alaşehir'e 164 kilometre asfalt

İçerisinde oyun grupları, piknik masaları, spor aletleri bulunan engelli vatandaşlar için yaptıkları "Engelsiz Parkı" tamamladıklarını da hatırlatan Başkan Ergün, "Sırada yeni projeler var. Alaşehir ilçemizde geçen sene ihale kapsamında olan 91 kilometre ve bu yılki ihale kapsamında 73 kilometre olmak üzere toplamda 164 kilometre asfalt çalışması gerçekleştireceğiz. Yeni sezon asfalt çalışmalarımız da gelecek ay başlıyor. Değerli Başkanım Gökhan Karaçoban ile birlikte el ele, güç ve gönül birliği içinde çok daha güzel hizmetleri ilçemize kazandırmanın çabasındayız. Bu vesileyle bu anlamlı günde Alaşehir Belediyemizce ilçemize kazandırılan bu güzel anıtın hayırlı olmasını diliyor, başta Çanakkale Şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" diye konuştu.

Bu bayrak hiçbir zaman inmeyecek

Başkan Ergün'ün konuşmasının ardından Bilgehan Bilgin tarafından Necip Fazıl Kısakürek'in yazdığı 'Sakarya Türküsü' adlı şiir seslendirildi. Son olarak Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin kürsüye davet edildi. Türk milletinin her zaman birlik ve beraberlik içinde olacağını vurgulayan Bilgin, "Biz savaşırken bile centilmen bir milletiz. Bu millet hiçbir zaman düşmeyecek, bu bayrak hiç zaman inmeyecektir. İlçemiz şehitlerinin aziz hatıralarını yaşattığı için Alaşehir Belediye Başkanımız Gökhan Karaçoban ve törenimize katılımları nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan müze anı defterini imzaladı

Konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban ve protokol üyeleri, anıtın açılış kurdelesini kesti. Protokol üyeleri daha sonra anıtta ve müzede incelemelerde bulundu. Burada müze anı defterini de imzalayan Başkan Ergün, deftere şu notları düştü: "Tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümünü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin gününü idrak etmenin onurunu yaşıyoruz. Çanakkale Zaferi, askerlerine "Ben size taarruz etmeyi değil, ölmeyi emrediyorum" diyen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, vatan ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin, gazilerimizin, topyekûn milletimizin zaferidir. Aziz şehitlerimizin temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden Türk ordusunun kahraman mensuplarına, vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimize en samimi duygularımla şükranlarımı sunarım. Böylesi anlamlı bir günde şehitlerimizin anılarını yaşatacak bu güzel eseri Alaşehir ilçemize kazandıran Değerli Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ve Alaşehir Belediyemizin kıymetli çalışanlarına da teşekkür ediyorum."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Ergün Alaşehir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
title