Haberler

Alaşehir'de Hem Bağlarda Hem Evlerde Zarar Var

Alaşehir'de hem bağlarda hem evlerde zarar var

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur ve dolu yaklaşık 10 bin dekar arazide hasara neden oldu. Delemenler Mahallesi Dere Mevkii'nde iki evi su basarken MHP'li Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, incelemelerde bulundu.

Alaşehir İlçesi'nde yaklaşık yarım saat süren dolu ve şiddetli yağmur bağlık alanlarda ciddi zarara yol açtı. Subaşı, Delemenler, Hacıaliler, Girelli, Sobran, Belenyaka, Elemli ve Üzümlü mahallelerindeki bağları tahrip eden yağışla ilgili Alaşehir Ziraat Odası'nın başlattığı zarar tespit çalışmaları sürüyor.

SİGORTANIN ÖNEMİNİ HATIRLATTI

Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, 10 bin dekar bağda zarar tespit ettiklerini söyleyerek mağdur olan üreticilerden sigorta yaptıranların sigorta şirketlerine, yaptırmayanların ise İlçe Tarım Müdürlüğü'ne başvurmalarını istedi. Üreticilere sigortanın önemini hatırlatan Türk, "Sigortası olmayanlara devlet destekleme yapmıyor. Son yıllarda yaşanan afetlere rağmen üreticilerimizde sigorta bilinci oluşmadı. Bankalardan kredi kullanan üreticilerimiz zorunlu olarak sigorta yaptırdı. Ancak bu şekilde üreticilerin yüzde 60'ı sigortalandı. Devletin çiftçilerin banka kredilerini ertelemesi gerekir. Ertelemek yetmez, çünkü üretici zaten perişan olmuş, seneye yine ürün alamayacak. Borçlar yapılandırılmalı ve kredi yolları yine açık kalmalıdır" dedi.

İKİ EVİ SU BASTI

Alaşehir İlçesi Delemenler Mahallesi Dere Mevkii'nde Ramazan Kızıl ve Mehmet Sakarya'ya ait evleri de su bastı. Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban maddi hasar gören evlerde incelemelerde bulundu. Ev sahibi Ramazan Sarı akşam saatlerinde aniden bastıran yağmur ve dolu ile birlikte evin yanından geçen Kuyu Deresi'nin taştığını söyleyerek "Eşyalarımız göl haline gelen evin içinde yüzmeye başladı. Ağılda bulunan 23 adet koyunu dışarıya çıkararak kurtardık. 20 yıldır burada oturuyorum, her yağmurda aynı felaketi yaşıyorum. Yetkililerin kalıcı bir çözüm üretmesini istiyoruz" diye konuştu.

Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban ise en büyük tesellinin herhangi bir can kaybının yaşanmaması olduğunu söyledi. Maddi hasar oluştuğunu belirten Başkan Karaçoban, "Yaşanabilecek başka afetlere karşı önlemlerimizi alacağız. Maddi hasar gören ailelerimize belediye olarak gerekli desteği vereceğiz. Ailelerin zararı tespit edildi" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ülgür Gökhan Karaçoban Alaşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title