Haberler

Alaşehir CHP 20 Yıl Aradan Sonra Manisa'ya Temsilci Gönderdi

Güncelleme:

Alaşehir CHP İlçe Başkanı Ali Gürsel, 30 Mart yerel seçimlerinin genel değerlendirmesini yaptı.

Alaşehir CHP İlçe Başkanı Ali Gürsel, 30 Mart yerel seçimlerinin genel değerlendirmesini yaptı.

CHP Lokali'nde düzenlenen basın toplantısında seçim çalışmaları ve seçim sonuçlarını değerlendirdi. Alaşehir'de CHP beş yıl aradan sonra ilk kez belediye meclisine girerken, bu kez meclise altı üye ile girmeyi başardı. 1994 yılından bu yana il genel meclisi temsilcisi kazanamayan Alaşehir CHP bu seçimde 20 yıl aradan sonra il genel meclisi anlamında Büyükşehir'e bir üye göndermeyi başardı.

CHP ilçe başkanı Ali Gürsel, "Bu seçim döneminde partimize destek veren tüm vatandaşlarımıza ve partililerimize teşekkürlerimi sunuyorum ve seçim sonuçlarının tüm Alaşehir halkımıza bu dönem hayırlı olmasını diliyorum. Partimiz Cumhuriyet tarihinin en büyük çoğunluğu ile meclise girmeyi başarmıştır, bu bizim en büyük tesellimizdir.

Bu yerel seçim döneminin bizce, partimiz için en önemli kazancı, tüm sosyal demokratların birleşmesi ve sosyal demokratlıkta çoğulculuk anlayışına sahip olunmasına rağmen, bir disiplin içersinde birlikte hareket edebileceklerini, birlikte çalışabileceklerini kendilerinin görmüş olmasının yanında, tüm Alaşehir'e de bu gücü göstermiş olmalarıdır. Partimiz büyük şehir olmadan önce il genel meclisi olarak temsil edilen il temsilciğini 1994 yılında Mustafa Aksoy ile temsil edilen partimiz, 20 yıl aradan sonra Ömer Zeren ile Manisa'ya temsilci göndermeyi başarmıştır. Ayrıca beş yıl aradan sonra Alaşehir belediye meclisini hem de altı üye ile temsil hakkını kazanmıştır. Ayrıca partimiz en son yapılan 2009 yerel seçimine göre totaldeki oy oranını yüzde yüzden fazla bir oranda artırmayı başarmıştır. Dolayısıyla her ne kadar belediye başkanlığını kaybetmiş olmamıza rağmen, seçim sonuçları bize Alaşehir CHP'nin seçimlerde bir başarı grafiği yakaladığını göstermektedir.

Bundan sonraki süreçte, partimiz ile ilgili olarak yönetime düşecek görev, bu seçim sonuçlarını çok ciddi biçimde analiz edip, hata ve eksikliklerimizi tespit ederek, birleşmiş olan bu sosyal demokrat gücün Alaşehir'de iktidara gelmesini sağlamaktır, bu mutlaka sağlanacaktır. Çalışmalarımız yarın seçim olacakmış gibi artarak devam edecektir.

Partimiz bünyesi içersinde yapacağımız bu analizlerden ayrı olarak hemen belirtmeliyim ki, Alaşehir'deki 30 Mart 2014 yerel seçimi sonucu, Alaşehir halkının belediye meclisinde muhalefete güçlü bir destek vererek, Belediye Başkanının denetlenmesini istediği ve bu şekilde mevcut belediye başkanını ciddi şekilde uyardığını göstermektedir. Buna göre, partimiz Cumhuriyet Halk Partisi, önceki dönemde belediye meclisinde hiç üyesi yok iken, bu dönem 6 üyesini belediye meclisine sokmuştur. Keza, önceki dönemde belediye meclisinde çoğunluk, mevcut belediyeyi yöneten MHP'de iken, şimdi muhalefet partileri üyeleri mecliste çoğunluğu almış durumdadır. Denetleme ve hesap sorma görevimizi de hiç çekinmeden sonuna kadar yerine getireceğiz." dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Ali Gürsel Alaşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title