Haberler

Alaplı Tso Başkanı Recep Ocak Açıklaması

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, ”İslah Organize Sanayi Bölgesi projesinin Alaplı’nın makus talihini yenecek bir projedir” dedi.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, "İslah Organize Sanayi Bölgesi projesinin Alaplı'nın makus talihini yenecek bir projedir" dedi.

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, OSB, İslah Organize Sanayi Bölgesi, Liman projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İslah Organize Sanayi Bölgesinin Alaplı'nın makus talihini yenecek bir proje olduğunu belirten Ocak, İl Özel İdare Müdürlüğü'nde oluşturulan Komisyonda kararın çıkarak dosyanın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na gönderileceğini, onaylanmasının ardından da İOSB statüsünün gerçekleşeceğini söyledi.

Alaplı TSO'nun ilçenin en büyük meslek kuruluşu olarak projeye önderlik yaptığını belirten Ocak, "Islah Organize Sanayi Bölgesi ilçenin yeni cazibe ve yatırım alanı olarak yatırımcıların hizmetine sunulacak. Bu kapsamda 4.derecede teşvik uygulamalarıyla vergi, enerji, SGK ve üretim açısından da büyük avantajlar sağlayacak. Önemli olan yatırımcıyı bir an önce getirerek istihdam yaratmaktır. Bu projenin hayati önemi vardır. Biz TSO olarak öncelikle Alaplı'nın yararına olan işlerde olacağız. Siz sinema, tiyatro, sahil düzenlemesi yapacağız derseniz bizde önce Alaplı ekonomisini canlandıracak, içinde bulunduğu krizden çıkarmak esastır diyoruz. Kimse bölge üzerinde küçük hesaplar yapmasın. Biz orta ve uzun vadeli hesaplar yapıyoruz" dedi.

"MESELE ALAPLI İSE GERİSİ TEFERRUATTIR"

Belediye Başkan adaylarına da çağrıda bulunan Ocak, "Bu proje Alaplı'nın makus talihini yenecektir. Alaplı'nın yararına ellerini sıkamayacağımız parti olmaz diyoruz. Biz TSO olarak özveriyle çalışarak Alaplı'nın yararına olan işlerde olacağız. Mesele Alaplı'nın geleceği ise gerisi teferruattır. İnşallah 30 Mart seçimleri ile bugüne kadar nasıl sağ salim ve kardeşçe bir seçim kampanyası yürüttüler. Bundan sonra aynı şekilde kampanya yürütmelerini istiyorum. İnşallah yeni seçilecek belediye başkanımızda kendi projeleri ile birlikte Alaplı'ya faydalı olacağını düşünüyorum. Buradan seçilecek belediye başkanına küçük bir mesaj vermek istiyorum. Öncelikle istihdama yönelik, Alaplı'nın birinci derce de temel sorunu olan istihdama yönelik çalışmalarda sivil toplum örgütü olarak bizim yanımızda olmasını istiyoruz. Çünkü sizin yapacağınız projeler insan faktörü ile oluşacak projelerdir. Dolayısıyla ilçemiz içinde bu projelerin ve yatırımların Alaplı'ya gelmesi gerekiyor. Sizin yapacağınız projelerinde içi ondan sonra dolacaktır.

Seçilecek olan belediye başkanımızda bizim düşünce tarzımızda bizimle aynı kulvarda hareket eden ve bizim düşüncelerimize destek veren belediye başkanı olur diyorum" diye konuştu.

"LİMAN SEVDAMIZ BİTMEDİ BİTMEYECEK"

Liman projesi sevdasından asla vazgeçmediklerini ve bu limanın mutlak suretle ilçeye yapılacağını ifade eden Ocak, şöyle konuştu: "Alaplı liman projesi ile ilgili sevdamız bitmedi, bitmeyecek, bu limanda bu Alaplı'ya muhakkak olacaktır. Bu yönde olumlu ve önemli gelişmeler var. Bölge milletvekillerimizin de bu konuda Alaplı'ya böyle bir şey olmayacak diye bir kesin asla tavrı yoktur. Bununda böyle bilinmesini istiyorum. Ama bundan sonraki çalışmamız da 30 Mart yerel seçimlerinin ardından bu konuda tek yürek ve tek ses tek Alaplı olarak bu projenin peşinde olacağız. Bu limanın ada Alaplı'ya olacağından da en ufak bir endişemiz yoktur. Ama bu süreçtir, bu yönde süreci izliyoruz. Bu süreçte stres yaşıyoruz. Ama asla umudumuzu kaybetmiyoruz. Projemizi olgunlukla takip ediyoruz. Çünkü bugün Alaplı'ya yapılacak olan limanın, başbakanımızın deklare ettiği gibi 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık hedefi olan ihracatlar limanlardan yapılacaktır. Bunun için bölgemizdeki ve ülkemizdeki mevcut limanların 2023 yılındaki bu 500 milyar dolarlık ihracatları karşılayacak durumda değildir. Bunun içinde ülkemizde daha çok limana ihtiyaç vardır. Ben ALPORT Liman projesinin ilçeye yapılacağından çok eminim. İnşallah 30 Mart yerel seçimlerinden sonra bu konuya daha çok ağırlık vererekAlaplı'ya bu limanın yapımını gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz"

Alaplı'da 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra kenetlenme hareketini başlatacaklarını belirten Ocak, konuşmasını şöyle tamamladı: "30 Mart 2014 Yerel seçimlerinden sonra Alaplı'da seçilen belediye başkanı, siyasi ilçe başkanlarımızla birlikte bir kenetlenme hareketini başlatacağız. Bu kenetlenme hareketinin alt yapılarını Alaplı TSO olarak hazırladık. Alaplı'daki istihdamın önünü açacak, işsizliği azaltacak çalışmaları hep birlikte yapacağız. Ben olgunu ortadan kaldırıp biz ile hareket etmenin yolunu açacak çalışmaları yapacağız. Herkesle her şeyimizi paylaşacağız, herkesin yanında olup herkesin fikrini alacağız. Bizim asla siyasi bir düşüncemiz olamaz, bizim ter derdimiz Alaplı'nın çıkar ve menfaatleridir. Bizim işimiz ekmeğin nasıl kazanılacağı meselesidir. Ekmek siyasetinde kolumuza takamayacağımız, elini tutamayacağımız hiç kimse olamaz. Mesele Alaplı çıkar ve menfaatleriyse gerisi teferruattır"

Ocak, ayrıca Organize Sanayi Bölgesi projesinin gerçekleştirilmesinde emeği geçen TBMM eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ile Prof.Dr. Ercan Candan, Özcan Ulupınar, Ali İhsan Köktürk ve emeği geçen herkese teşekkür etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Recep Ocak Zonguldak Alaplı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title