Haberler

Alaplı Kaymakamı Malğaç Açıklaması

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, "İlgili bakanlığın onayının ardından Mollabey köy statüsüne kavuşacak" dedi.

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, "İlgili bakanlığın onayının ardından Mollabey köy statüsüne kavuşacak" dedi.

Malğaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çay köyüne bağlı olan Mollabey yerleşim yerinin köy kimliğine kavuşmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Mollabey'i ekonomik anlamda gelişmiş, insan yoğunluğu olan ancak sahipsiz kalmış bir yer olarak gördüğünü ifade eden Malğaç, şunları kaydetti:

"Buranın daha hızlı gelişmesi için bir şeyler yapılması gerektiğini düşündüm. Köy muhtarlarıyla ve halkımızla bir araya gelerek toplantı düzenlendik. Ardından referandum yaparak gerekli çalışmaları başlattık. İlgili bakanlığın onayının ardından Mollabey köy statüsüne kavuşacak. Ondan sonra buradaki çalışmalar daha hızlı yürüyecek. Mollabey'in içinden gecen Karakulak Deresi çok kötü bir durumdaydı. DSİ ile yaptığımız görüşmeler sonucunda 2013 yılı yatırım programına alınarak derenin iki tarafına duvarların yapılmasına başlandı. Dere, kanalizasyon hatlarını bağlanmasıyla birlikte temiz bir görünüme kavuşacak. Önümüzdeki yıl Mollabey İlköğretim Okulu'nun fizik şartlarını artırmak için girişimlerimiz olacak. İnşallah Mollabey de tüm eksikler tamamlandığı zaman en güzel yerleşim yerlerinden biri olacaktır."

Muhabir: Cem Sürmeneli

Yayıncı: Erdinç Aksoy - ZONGULDAK

Kaynak: AA / Yerel

Alaplı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title