Haberler

Alaplı'da Köylerde Su Hatları Yenileniyor

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde köylerdeki içme suyu şebeke hatlarının yenilenmesi çalışmalarının başladığı belirtildi.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde köylerdeki içme suyu şebeke hatlarının yenilenmesi çalışmalarının başladığı belirtildi.

Alaplı Hasanlı Köyü Kalkındırma Derneği Başkanı Recep Tufan ilçeye bağlı Hasanlı Köyü ile Hacıhasan Köyü ortak içme suyu şebekesinin yenilenmesi çalışmalarına başlandığını söyledi.

Ortak içme suyu şebekesinin 1985 yılında yapıldığını belirten Tufan, Hasanlı Köyü ve Hacıhasan Köyü ortak içme suyu şebekesi 1985 yılında inşa edilmişti. Su şebekesinin malzemesini devletten işçiliğini ise devlet millet işbirliği yaptık. Yaklaşık 8 kilometre mesafede Menteş bölgesinde bulunan Ormandan kazma kürekle kanal açarak 40 günde köyümüze su getirdik. 28 yıl önce aldığımız su şebekesinin boruları 75 milimetre çapında idi şimdi ise nüfusumuzun iki köyümüzün nüfusu üç katı arttığından yetersiz bulunmaktadır. Çözüm olarak boru çapını 90 milimetre olarak değiştirmek ve aynı zamanda takviye su olarak kantar çayından keson kuyu açarak su basmayı düşünüyoruz. Bu konuda resmi yazışma işlemlerini tamamladık girişimlerimiz devam etmektedir. Söz konusu şebekeye yeni su basmayı düşündüğümüz çalışmalarımız hakkında bizlere desteğini esirgemeyen her konuda yardımcı olan Alaplı kaymakamımızYıldıray Malğaç 'a şahsım ve köyüm adına teşekkür ediyorum. Şu an köyümüz su konusunda kerbelaya döndü. Sıkıntımız büyük, biz köylü olarak üstümüze düşeni yapmaya hazırız. Bu arada 3 bin metre 90 milimetre çapında yeni su borularımızı Zonguldak İl Özel İdare deposundan teslim alarak köyümüze stok yaptık. 1 Eylül 2013 tarihinden itibaren işçiliğini köylü olarak yapmak üzere boru döşeme işine başlıyoruz. Bu vesile ile valimize, kaymakamımıza AK Parti ilçe yönetimine, il genel meclisi üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tufan Zonguldak Alaplı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title