Haberler

Alaplı'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Bilgilendirme Toplantısı

Alaplı'da "Tedbiri Elden Bırakma Keneyi Hafife Alma" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Alaplı'da  "Tedbiri Elden Bırakma Keneyi Hafife Alma" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İlçe Müftülüğünce din görevlileri ve vatandaşlara yönelik Alaplı Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Toplum Sağlığı Merkezi hemşiresi Yalçın Yılmaz, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının ateş, yaygın vücut ağrısı, deri, mukoza ve iç organlarda kanamalar la seyreden kene kaynaklı viral bir enfeksiyon olduğunu söyledi.

Yaz mevsiminde özelikle fındık toplama zamanında vatandaşların keneye karşı çok dikkatli olması gerektiğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kene ısırığından sonra halsizlik, iştahsızlık, ateş, vücut ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma ve ishal şikayetlerinden herhangi birinin görülmesi halinde, zaman kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerekmektedir. Öncelikle vücutta yapışan kene eldiven ya da kene kartı ile eğer kene kartı yoksa bez veya naylon poşet tutarak çıkarılması gerekir. Tarlaya giderken açık renkli giysiler giyinilmelidir. Pantolon paçaları mutlaka çoraplarınızın içerisine sokulmalıdır. Önümüz yaz özellikle fındık bahçelerinde çalışan işçilerimiz çok daha dikkatli olmalıdırlar."

Kaynak: AA / Yerel

Alaplı Kongo Kırım Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title