Haberler

Alaplı'da Kadınlar Arıcılıktan Para Kazanacak

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından 11 köyde açılan arıcılık kurslarına katılan kadınların, arıcılık yaparak aile bütçelerine katkı sağlaması hedefleniyorSon yıllarda organik bal üretiminin yaygınlaştığı Alaplı'da Halk Eğitim Merkezince köylerde açılan kurslara...

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından 11 köyde açılan arıcılık kurslarına katılan kadınların, arıcılık yaparak aile bütçelerine katkı sağlaması hedefleniyor

Son yıllarda organik bal üretiminin yaygınlaştığı Alaplı'da Halk Eğitim Merkezince köylerde açılan kurslara ilgi gösteren kadınlar, gündüzleri ev ve tarla işleriyle uğraşırken akşamları ise arıcılık kurslarına katılıyor.

Çatak köyünde devam eden arıcılık kursuna katılan 20 kadın, kursun sonunda arıcılık sertifikası sahibi olarak bal üretimine başlayacak.

Kurs öğretmeni ziraat mühendisi Perihan Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerde açılan arıcılık kurslarına kadınların büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Çatak köyündeki kursa 20 kadın kursiyerin katıldığını ifade eden Taş, şunları kaydetti:

"Bizler köy köy gezerek insanlara arıcılık eğitimi vermeye çalışıyoruz. Köylerde insanlar ailece bu işi yapabilsinler, bu işten ekmek kazansınlar istiyoruz. Bu iş ailece yapıldığında başarılıdır. O yüzden eşlerinizi de bu kurslara dahil edin diyorum. Kurslarımıza yoğun şekilde bayanlar da geliyor. Genelikle kursu bayanlarımız başarılı olarak bitiriyorlar. Bitirdikten sonra da bu arıcılık mesleğinden ekmek kazanıyorlar, geçimlerini sağlıyorlar." diye konuştu.

Kursa katılan Nursiye Uludağ ise "Kursa annem ve babam geliyordu. Ben de onlar geldiği için merak edip geldim. Ama şu an arılara aşık oldum. Ben de kendi çapımda arıcılık yaparak para kazanmayı hedefliyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Zonguldak Alaplı Çatak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title