Haberler

Alanyasporlu Futbolcular, Şampiyonluk Yolculuğunu Anlattı

MUSTAFA KURT - PTT 1. Lig'in play-off şampiyonu Multigroup Alanyaspor'da futbolcular, Spor Toto Süper Lig'e çıkma başarılarını anlattı.

Tarihinde ilk kez Süper Lig'de yer alacak Multigroup Alanyaspor'un PTT 1. Lig'deki iki yıllık mücadelesinde yer alan takım kaptanı kaleci Haydar Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl yaşadıkları başarının tesadüf olmadığının vurgulayarak, ligde geçen yıl da play-off'a çıkma başarısını gösterdiklerini söyledi.

PTT 1. Lig'deki ilk yıllarında üst lige çıkmanın biraz hayalcilik gibi geldiğini dile getiren Haydar, "Ligi üçüncü bitirdik. Samsunspor'a her iki maçta yenilmemiz ise kötü bir tecrübe oldu ama iyi ders çıkarmışız. O dersleri de iyi çalıştık ve şampiyon olduk." diye konuştu.

Yılmaz, geçen sezon da çok iyi bir futbolcu ve ekibinin olduğunu belirtti.

Timuçin: "Süper Lig'de oynamamıştım"

Son 3 sezondur Alanyaspor'da forma giyen orta saha oyuncusu Timuçin Aşcıgil, ikinci ligde Alanyaspor'a Haydar Yılmaz ve Efecan Karaca ile transfer olurken Süper Lig'e çıkacaklarına inandıklarını aktardı.

Timuçin, bu inançla geldikleri Alanyaspor'da çok zorlu bir yolculuğa çıktıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"İlk ikiden çıkmayı hak etmiştik ama bazı olumsuzluklar oldu ve çıkamadık. Play-off'a kaldığımızda da çabuk toparlandık. İlk ikiden çıkamamak bizi biraz etkiledi. Ancak zaten biz iyi bir takımdık, ligin üstünde oynayan bir ekiptik. Allah da nasip etti ve penaltılarla da olsa play-off'tan çıkarak büyük bir işe imza attık."

Ligin ilk 5 haftasına kötü başladıklarını ama ondan sonra toparlanmayı bildiklerini dile getiren Timuçin Aşcıgil, ilk 5 haftada herkesin kendilerine olan güvenin azaldığını söyledi. Timuçin, bu sürede kulaktan kulağa ve sosyal medyada takımın düşeceğinin konuşulduğunu anlatarak, buna rağmen toparlanmayı ve sonunu getirmeyi bildiklerini ifade etti.

Sonuçlar ve oynanan futbolun çok şeyi değiştirdiğini vurgulayan Timuçin Aşcıgil, "Ne kadar da iyi oynarsanız, sonuca bunu yansıtmanız gerekiyor. Futbol sonuçta bir sonuç oyunu." dedi.

Alanyaspor'da devam etmesi halinde ilk kez Süper Lig'de mücadele edeceğini dile getiren Timuçin, "Bütün liglerde oynadım ama Süper Lig'de oynamamıştım. Allah nasip etti, Süper Lig'e çıktık. Ligler arasında farklılıklar var apayrı bir lig, deneyip göreceğiz." şeklinde konuştu.

- Emre: "Böyle bir takımın şampiyon olması gayet doğal"

Antalyaspor'dan kiralık olarak ligin ikinci yarısında Alanyaspor'a gelen Emre Akbaba, şampiyonluğu fazlasıyla hak ettiklerini anlatarak, Spor Toto Süper Lig'e ilk ikiden de çıkma şansına sahip olduklarını ancak bunu değerlendiremediklerini kaydetti.

Geldiği süre içerisinde sadece bir mağlubiyet aldıklarını dile getiren Emre Akbaba, böyle bir takımın da şampiyon olmasının gayet doğal olduğunu söyledi.

Emre, Giresunspor karşılaşmasında bir kaza yaşadıklarını ve şampiyonluğu ertelediklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Kaybettiğimiz puanlar, aldığımız beraberlikler, bizim önde olduğumuz, rakibin son dakikada attığı gollerle oldu. Onlar olmasaydı haftalar önce şampiyonluğu garantileyecektik ama sonuçta şampiyonluk geldiği için bu puanları artık aramıyoruz."

Gökay: "Alanyaspor'un bu ligde kalıcı olmasını sağlamak istiyoruz"

Bir dönem Fenerbahçe'de forma giyen Gökay Iravul da taraftarlardan, oyunculara yönetimden teknik ekibe herkesin hak ettiği bir şampiyonluk yaşadıklarını belirtti.

Ligin son maçında Giresun'da büyük bir şok yaşadıklarını kaydeden Gökay, şöyle devam etti:

"Bizim için hüsran oldu ama yılmadık, play-off'larda bu işi başarabileceğimize takım olarak inandık. Yönetim ve taraftarlarımızın inancını da bu zamanda gördük ve biz de herkese kolay kolay nasip olmayan bir şampiyonluk yaşadık."

Şampiyonluk sonrası çok güzel kutlamalar yaşadıklarını ve hala bu rüyada olduklarını ifade eden Gökay, bundan sonra da başarılı olmak istediklerini aktardı.

Alanyaspor'un şimdilik hak ettiği yerde olduğunu dile getiren Iravul, "Şimdi de Alanyaspor'un bu ligde kalıcı olmasını sağlamak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Haydar Yılmaz Samsunspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title