Haberler

Sezonun İlk 4 Ayında, Alanya'da Rus Turist Sayısı Yüzde 40 Düştü

Güncelleme:

Türkiye'de Rus turistlerin yüzde 78'inin tatil için tercih ettiği Antalya'nın Rusya pazarındaki kaybı, yılın ilk 4 ayında yüzde 40'a ulaştı.

Türkiye'de Rus turistlerin yüzde 78'inin tatil için tercih ettiği Antalya'nın Rusya pazarındaki kaybı, yılın ilk 4 ayında yüzde 40'a ulaştı. Ekonomik krizden dolayı zor günler yaşayan Rusya'nın rezervasyon iptalleri Alanyalı turizmcileri endişelendirdi.

BEKLENEN REZERVASYONLAR GELMEDİ

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu, Türkiye'ye ilk 3 ayda giren Rus ve İskandinav turist sayısında geçen yıla göre yüzde 40'lık düşüş olduğunu söyledi. Batı Avrupa pazarının kendini toparlamaya başladığını belirten Çavuşoğlu, "Bazı düzelmelerin olmasına rağmen 2014 yılına nazaran, ne doğu, batı ve kuzey Avrupa'dan ne de Rusya'dan beklediğimiz erken rezervasyonları alamadık. Erken rezervasyonların düşük olması, bizi son dakikaya bırakacak" dedi.

TURİZMCİ ENDİŞELİ

Çavuşoğlu, Alanya'nın geçen yılki doluluk oranına ulaşması konusunda endişeli olduklarını anlatırken paket turlarda yüzde 5-6 oranında düşüş olabileceği tahmininde bulundu.



"UMUTLAR ALMANYA'DAN"

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, bu yıl Avrupa'dan gelen turist sayısında kayda değer bir artış görüldüğünü anlatırken şöyle devam etti:

UMUT ALMANYA'DA

"Diğer ülkelerde belirli oranlarda düşüş olmasına karşın Alman ve İngiliz pazarında artış söz konusu. Özellikle Alman pazarındaki artış diğer pazarlardaki düşüşü telafi etmemiz konusunda sevindirici bir durum. Rus pazarı geçtiğimiz yılın Nisan ayında da yüksek değildi. Bu yılın ilk 3 ayı havaalanları girişlerine baktığımızda ciddi bir düşüş olduğunu gözlemliyoruz. Rusya'nın durumu, Mayıs ayında netleşecektir."

Avrupa pazarını 'artı' ile kapatmayı hedeflediklerini aktaran Sili, 2015 yılını Avrupalı turist bazında geçen yılın yüzde 4'lük artışın üzerinde kapatmayı ümit ettiklerini ekledi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Rusya Federasyonu Antalya Alanya Turizm Alışveriş Yaşam Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (46)

mehmetMobil-IOS:

beter olun! biz yerli turisti kazıklayan yüzüne bakmayan turizmciler beter olun inşallah

28
2
yanıtYanıtla
Konya MHP diyor. Mobil-IOS:

Turiste bel baglayan bir ulke ekenomisi hic bisey uretmiyor demektir.

18
11
yanıtYanıtla
SonaermobilWeb@haberler.com:

Bodrumda Şahit oldum. Acıbadem hastanesinde turistlere kazık. Bir muayeneyi 1000 avro aldılar ve sonunda hastayı devlet hastanesine terk ettiler. Babada aynısını yapmak istediler sma erken uyandım. Ve çok kızdım.

21
1
yanıtYanıtla
MahoniMobil-IOS:

Almanyada yaşıyorum Türkiye'ye gitmeyin diyorum her Alman'a gurbetçileri adam yerine koymuyordunuz beter olun

17
3
yanıtYanıtla
bruksel:

turk esnafi cook ac gozlu hele bir yabanci gorsun ayagindaki ayakkabiyida almaya calisirlar.

18
1
yanıtYanıtla
ZxcvbMobil-ANDROID:

Turist olsam Türkiye ye gelmem.. Ben otobüsten inip evime gelirkrn bile el acmayan insan görmüyorum.. Şehir meydanları can sikmaya basladi..

18
0
yanıtYanıtla
SonaermobilWeb@haberler.com:

Gelen turiste kazık atmaya devam edinki onlarda gelmesin.

17
0
yanıtYanıtla
Inci 06 Mobil-IOS:

Ben almanyada yasiyorum ve elimde heryere gidecek imkanim var Ama Ben yinede her sene türkiyenin türistlik bölgelerinden birine gidiyorum ve gitmeye de devam edecegim cünkü türkiyemden Daha güzel bir ülke Yok nu dünyada ve suda bir gercek ki burakin yabanci turistleri biz türkleri kandirmaya calisiyorlar Hele de Antalya alanya bölgesinde ki esnaflarin 100 de 99 u dogru bölgenin insanlari bence cok yanlis yapiyorlar güzelim türkiyemizi korkuyalim

13
3
yanıtYanıtla
Anti rus turist Mobil-IOS:

Ruslar gelmesin daha iyi sokoklar hep rus elinde bira siseleri kavgaci tipler türklere barbar derler alakasi yok ruslar daha beter

10
5
yanıtYanıtla
EL KUADOMobil-IOS:

Bu kadar yediğiniz yeter Türkler'e 50 kat onlara bedava Allah bel versin

14
0
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title