Haberler

Alanya Turizmi Tartışıldı

Antalya’nın Alanya İlçe Kaymakamlığı ve Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi tarafından, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ortaklığıyla düzenlenen “Geleceğin turizmi İçin Sektör-Üniversite İşbirliği” temalı çalıştay Alanya İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Antalya'nın Alanya İlçe Kaymakamlığı ve Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi tarafından, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ortaklığıyla düzenlenen "Geleceğin turizmi İçin Sektör-Üniversite İşbirliği" temalı çalıştay Alanya İşletme Fakültesi Konferans Salonu'nda yapıldı.

Alanya İşletme Fakültesi doktora öğrencileri tarafından seminer dersi kapsamında gerçekleştirilen çalıştay, açılış konuşmaları ve panelin ardından üç ana başlık altında sürdürüldü. Üç gruba ayrılan katılımcılar "İnsan Kaynakları", "Alanya Turizminin Önündeki Engeller ve Fırsatlar", "Paydaşlar Arasında İşbirliği ve İletişim" konularında görüşlerini belirtti. Çalıştayda elde edilen sonuçları içeren kitapçığın ise ilerleyen günlerde yayınlanarak tüm paydaşlara iletileceği belirtildi.

"ALANYA'YA TURİZM DESTİNASYON KONSEYİ KURULMALI"

Çalıştayın açılış konuşmasını Alanya İşletme Fakültesi Dekanı İbrahim Güngör yaptı. Güngör, "Alanya turizmi ile ilgili şahsi fikrimi söylemek istiyorum. Alanya turizmini istenilen seviyeye getirebilmek için 'Alanya Destinasyonu Konseyi' kurmalıyız. Bu konseyin yaptırımı olmalı. Bu konsey herkes tarafından kabul gören bir konsey olmalı. Bu konsey, Alanya destinasyonunun turizmle ilgili anayasasını hazırlamalı. Tüm Alanya destinasyonunda bütün kurum ve kuruluşlar, turizmle ilgili herkes bu hedefe kilitlenmeli. Konseyin belirlediği anayasaya herkes uymalı. Böyle bir konsey kurulmazsa Alanya'yı hep birlikte bir yere yürür hale getirmezsek, istenilen seviyeye ulaşmamız mümkün değildir" dedi.

"KONSEY KURULMASI GEREKİYORSA MUTLAKA KURULMALI"

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir ise yaptığı konuşmada, yeni turizm sezonunun açıldığını belirterek, "Her sezon açılışında heyecan, telaş, koşuşturmaca ve güzel mesajlar veriliyor. Bu süreçlerin sonrasında bunların hepsi kaybolup gidiyor. Bir sene sonraki sezon açılışına doğru tekrar bir silkeleniyoruz. Tekrar bir şeyler yapalım noktasına geliyoruz. Eğer bir konsey kurulması gerekiyorsa mutlaka kurulmalı. Ama konseyin yaptırım gücüyle ilgili sorun yaşayıp da o vakitte etkisiz eleman gücüyle o sürece girmek, turizmin önündeki bürokratik engellerin sayısının bir adet daha arttırmaktan başka bir işe yaramayacaktır. O yüzden gerçekten böyle bir ihtiyaç varsa iyice değerlendirip iyi bir çalışma sergilemeliyiz" ifadelerini kullandı.

"ALANYA'NIN GELECEĞİNİ BİRLİKTE PLANLAMALIYIZ"

Alanya İşletme Fakültesi Yr.Doç.Dr. Engin Üngüren ise şunları söyledi:

"Öncelikle ülkeleri incelediğimizde 3 grup çerçevesinde, iktisadi güç, ekonomik güç, eğitim-bilim gücü ile ele alıyoruz. Ama bunların bir başlangıç noktası var. Son yıllarda bilim ve eğitim alanındaki güç, Batı'dan Doğu'ya kaymaya başladı. ABD Milli Bilim Kurulu'nun değerlendirme raporuna göre ABD, her yıl araştırma ve geliştirmeye Türkiye'nin gayrisafi milli hasılası kadar kaynak ayırıyor. Bu anlamda ABD'ye yaklaşabilen bir ülke yok. ABD, bilim araştırma alanında tüm dünyanın yaptığı harcamanın yüzde 30'unu harcıyor. Avrupa'nın oranı ise yüzde 22. Yani araştırma ve geliştirmeye harcanan paranın yüzde 52'si Batılı ülkeler tarafından yapılıyor. Ancak Çin'in son 10 yıl içinde gösterdiği artış inanılmaz düzeyde. Bu nedenle Alanya turizm dinamikleri, yarın nerede olacağını bilmek istiyorsa bilime ve eğitime ne kadar yatırım yaptığına ve bugün nerede olduğuna bakmalı. Bu çerçevede geleceği birlikte planlamamız gerekiyor."

İNSAN KAYNAKLARI KALİTESİNİN DÜŞÜŞ SEBEPLERİ

Çalıştayda Prof.Dr. Kazım Develioğlu ise yaptığı konuşmada, sektördeki insan kaynakları kalitesinin düşüşüne bağlı sebepleri açıklayarak, "Mevsimsellik, eğitimsiz personel, eğitimli personelin sektörde tutunamaması, sertifikasyon programlarının olmaması, çalışanların ekonomik beklentilerinin karşılanmaması, başarıların ödüllendirilmemesi, personelin görüşlerinin alınmaması ve kararlara katılamaması, yöneticilerin kendilerini geliştirememesi gibi etkiler turizm sektöründeki insan kaynakları kalitesini düşürmektedir" dedi.

"EMEK VERMEDEN BAŞARIYA ULAŞMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Temsilcisi Ayşegül Karaca ise konuşmasında şunları kaydetti:

"Alanya'nın en önemli sorunu mevsimsellik. Bu sorunu paydaşlarla ve ortak mücadele ile çözebiliriz. İnsan kaynağı bizim için maliyet mi yoksa kıymet mi? Bu sorunun cevabını kıymet olarak verebildiğimizde başarıya o zaman ulaşabiliriz. Sektörümüz emek yoğun bir sektör. Bu sektöre emek vermeden başarıya ulaşabilmemiz mümkün değil. Alanya'nın sorunları aşabilmesi için büyük projelere imza atması çok önemli."

Geleceğin Turizminde Sektör-Üniversite Çalıştayı'nda, "Geleceğin Turizminde İnsan Kaynakları" 1. Grup Moderatörü Prof.Dr. Kazım Develioğlu oldu. Grup üyeleri ise Zehra Kanmaz, Çağlar İşözen, Ayşegül Karaca, Mehmet Nedanlı, Servet Şakiroğlu, İsmail Çopur, Nalan Güneş, Fatih Ersoy, Nuri Çeliker, Paşa Mustafa Özyurt, Necati Çelik, Mevlüt Uyar, Hüseyin yüksek, Harun Demirci, Zehra Polat'tan oluştu.

"Alanya Turizminin Önündeki Engeller ve Fırsatlar" konusunun konuşulduğu 2'nci grubun moderatörlüğünü Yardımcı Doç.Dr.Aydın Çevirgen üstlenirken, katılımcılar ise Seher Türkmen, Ufuk Durna, Mehmet Emin İnal, Mikail Ülker, Mevlüt Kılınç, Aytekin Manici, Mehmet Tığlı, Memiş Ayhan, Onur Oku, Deniz Ören, Merve Aydoğan Çiftçi, Hakan Biçici, Serdar Gür, Cüneyt Özpamuk, Duran şimşek, Esra Mankan'dan oluştu.

"Paydaşlar Arasında İşbirliği ve İletişim" başlıklı 3'üncü grubun moderatörü Doç.Dr.Kemal Kantarcı olurken katılımcılar ise Abdullah Akbaş, Zeki Güzel, Şükrü Demir, Hasan Çavuşoğlu, Kerem Sidar, Ekrem Curnal, Birgül Oturanel, Osman Murat Çeviker, Hüseyin Şenli, Hakan Tokay, Murat Yetgin, Ahmet Kayır, Murat Çeviker, Hüseyin Çelik, Nuri Demir, Sevgin Akış Roney'den oluştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Osman Murat Antalya Alanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title