Haberler

Alanya Turistlere Buzlu Yarışma

Turistlere buzlu yarışma Alanya Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre yılın en sıcak 2 gününü geçiren Alanya'da sıcaklık 46 derece ölçüldü.

Turistlere buzlu yarışma

Alanya Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre yılın en sıcak 2 gününü geçiren Alanya'da sıcaklık 46 derece ölçüldü. Yüzde 50 oranındaki nemle birlikte 50 derece civarında hissedilen sıcaklık nedeniyle yerli ve yabancı tatilcilerle bölge halkı dışarı çıkmamayı tercih etti. Sokaklar boşalırken, dışarı çıkmak zorunda kalanlar ise güneşten korunmaya çalıştı.

Yüksek sıcaklık nedeniyle bazı işletmeler ise müşterilerini serinletmek için alternatif eğlencelere yöneldi. Bir su parkına gelen turistler, havuzda buz yarışması yaptı. Buzla doldurulan botta en fazla kalabilene çeşitli hediyeler verildi. Bazı turistler ise havuza buz kalıplarıyla girmeyi tercih etti.

İşletme Müdürü Mertcan Boylu, "Sıcaktan dolayı müşterilerimiz değişik serinleme yollarını tercih ediyor. İşletmede su parkı ve kaydırakların dışında olimpik havuz ve rafting alanı bulunuyor. Buna rağmen artan sıcaktan bunalan turistlere alternatif sunarak daha da serinlemelerini hedefliyoruz" dedi.

Meteoroloji yetkilileri bugün ve yarın yılın en yüksek sıcaklığının yaşanacağına dikkati çekerek, öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması konusunda uyardı. Sıcak havanın çarşamba gününden itibaren nispeten düşmesi, hafta sonuna kadar da mevsim normallerine dönmesi bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title