Haberler

Alanya Otellerdeki Doluluk Oranı Ortalama Yüzde 80 Lere Ulaştı, Sıkı Güvenlik Önlemleri Alındı

Ramazan Bayramında başta İstanbul olmak üzere birçok kentten tatil için Antalya'ya akın oldu.

Ramazan Bayramında başta İstanbul olmak üzere birçok kentten tatil için Antalya'ya akın oldu. Bazı oteller yüzde 100 dolarken, ortalamada yüzde 80 doluluğa ulaşıldı. Bayram yoğunluğu nedeniyle Antalya Havalimanı ve kentin büyük bölümünde sıkı güvenlik önlemleri alındı. Ramazan Bayramı'nın en gözde tatil cennetlerinden Antalya'ya, başta İstanbul olmak üzere yurdun birçok ilinden tatilciler akın etti. Cuma gününden itibaren başlayan tatilci akını, hafta sonu ve arefe günü de devam etti. Antalya'da tatil için Lara, Kundu, Kemer, Alanya, Belek, Kaş, Olimpos, Adrasan, Side, Tekirova, Beldibi gibi ilçe ve tatil yörelerinin öne çıktığı bu bayramda kente giriş- çıkışlar ve Antalya Havalimanı'nda da yoğun güvenlik önlemleri alındı. stanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısı ardından Antalya Havalimanı'nda artırılan önlemler bayram arefesinde de sürdü. Havalimanı özel güvenlik görevlilerinin yanı sıra, Özel Harekat polisleri ve polis memurlarına, özel eğitim almış polis köpekleri de eşlik ediyor. Havalimanı girişinde araçlar tek tek detaylı kontrol ediliyor. Antalya Havalimanı'nda hem iç hatlar hem de dış hatlar terminallerinin gelen yolcu kısımlarında yoğunluk yaşanıyor. Yurt içi ve dışından binlerce tatilci Antalya'ya gelmeye devam ediyor. Rusya ve İsrail ilişkilerindeki normalleşmesiyle de moral bulan sektör, Ramazan Bayramında bu 2 ülkeyle ilişkilerin düzelmesiyle çifte bayram yaşıyor.

Havalimanı dışında da kentte yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Yerli ve yabancı turistlerin güven içinde bayram tatillerini geçirmesi için alınan önlemler kapsamında kent girişlerinde polis tarafından arama noktaları oluşturuldu. Burdur ve Isparta girişlerinin yanı sıra, uygulamalar Aksu girişi ve Kemer yoluyla kent merkezinde olmak üzere 11'in üzerinde noktada yapılıyor. Uygulamalarda emniyet birimleri araçları tek tek kontrol ediyor.

ALANYA'DA SAHİL VE HAVUZLAR RENKLENDİ

Alanya İlçesi'nde 9 günlük bayram tatili dolayısıyla tatilci yoğunluğu görüldü. İlçedeki otellerde doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı. Hava sıcaklığının 35 derece, nem oranının yüzde 71 ölçüldüğü Alanya'da tatilciler konakladıkları otellerin plaj ve havuzlarını doldurdu. İlçenin ünlü Kleopatra Plajı'na gelen tatilciler şezlongda güneşlenip, Akdeniz'in serin sularında yüzdü. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre bayram tatili süresince yağış beklenmeyen ilçede hava sıcaklığı ortalama 35 derece olacak.

"YÜZDE 90 DOLULUK YAKALADIK"

Bayram tatili dolayısıyla otellerin dolmaya başladığını belirten Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, "İç pazar ağırlıklı olmak üzere yüzde 90 civarında doluluk yakaladık. Son dakika satışları sürüyor. Rus turist rezervasyonları da gelmeye başladı. Charter seferlerinin başlamasıyla birlikte temmuz ve ağustos aylarını dolu geçireceğimizi düşünüyorum" dedi.

SERİK'TE DOLULUK YÜZDE 80

Antalya'nın en önemli turizm merkezlerinden Serik'e bağlı Belek, Kadriye ve Boğazkent bölgesinde de bayram tatili yoğunluğu başladı. Açık olan 60 otel yüzde 80 doluluğa ulaşırken, bunların tamamına yakınını Türk misafirler oluşturdu. Otellerdeki su parkı eğlencelerine yoğun olarak katılan yerli tatilciler, plajlarda çeşitli aktivitelerle eğleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Alanya Belek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title