Haberler

Alanya Mutfağı İstanbul'da Tanıtıldı

*- İSTANBUL'da düzenlenen 6'ncı Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması'nda Alanya'nın 108 çeşit yöresel yemek ve tatlı çeşitleri sergilendi.

*- İSTANBUL'da düzenlenen 6'ncı Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması'nda Alanya'nın 108 çeşit yöresel yemek ve tatlı çeşitleri sergilendi. Meydana kurulan stantta 5 bin katılımcıya Alanya yöresel yemekleri ikram edildi.

Türkiye Aşçılar Derneği'nce düzenlenen 6'ncı Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması 300'ün üzerinde firmanın katılımıyla gerçekleşti. İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde lezzetleri bir araya getiren etkinliğin bu yılki mutfağı ise Alanya olarak belirlendi. Alanya Belediyesi'nin standını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanyalı olan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, sosyete kasabı olarak ünlenen Cüneyt Asan, Kanal D Televizyonu'nda yayınlanan 'Kısmetse Olur' programının sunucusu Seda Akgül ile eski Türkiye güzeli ve dizi oyuncusu Zerrin Arbaş da ziyaret ederek Alanya yemeklerini tattı.

'ÖNCELİKLİ GÖREVİMİZ'

Stant ziyaretinin ardından kongre merkezinin toplantı salonunda konuşma yapan Alanyalı olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, doğup büyüdüğü Alanya'nın organizasyonun ana mutfağı olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Bakan Çavuşoğlu, "Türk mutfağını iyi tanıtmamız lazım. Bir ülkenin tanıtımı sadece siyasetle, diplomasiyle olmaz. Bir ülkenin zenginliklerinin hepsini iyi anlatmamız lazım. Hem Türkiye'ye gelen konuklara iyi anlatmamız lazım hem de yurt dışında iyi anlatmamız lazım. Her şeyden önce yurt dışındaki kaliteli restoranların sayısını artırmamız gerekiyor. Kendi markalarımızı dışarıya taşımamız önemli. Antalya ve Alanya da iyi mutfak kültürüne sahip. Alanya'nın tarihi ve kültürel dokusunu, yöresel değerlerini hiç bozmadan gelecek nesillere aktarmak öncelikli görevimiz" dedi.

Program sonrası Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Bakan Çavuşoğlu'na hazırladıkları Alanya yemekleri kitabını hediye etti.

YÖRESEL TATLAR TANITILDI

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya standında gazetecilere yaptığı açıklamada Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması'yla Alanya'nın tarihi ve kültürel dokusunu yöresel değerlerini hiç bozmadan gelecek nesillere aktarmaya çalıştıklarını söyledi. Yapılan yöresel çalışmalarda Alanyalı ev hanımlarının, tamamen yerel ürünlerden oluşan geleneksel pişirme yöntemleriyle yemekleri hazırladıklarını belirten Yücel, "Tatlılar ve tarımsal ürünler, burada Alanya Belediyesi'nin tanıtım standında sergilendi. Burada tattırdığımız yöresel lezzetleri, Alanya'ya gelen misafirlerimiz yöresel yemek yapan restoranlarımızda bulabilir. Deniz, güneş, kum, doğa ve tarihin dışında yerel öğelerimizi, kültürel değerlerimizi, farklılıklarımızı, yöresel lezzetlerimizi Alanya'mızın tanıtımında pazarlama öğesi olarak kullanmak için çeşitli faaliyetler yürütmekteyiz" dedi.

YEMEK MÜZESİ KURULACAK

Alanya'nın pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığını aktaran Yücel, "Bu medeniyetlere ait yemek kültürlerini içinde barındıran ilçemiz çok zengin bir mutfak mirasına sahip. Atalarımızdan miras kalan Alanya mutfağını gelecek nesillere aktarmak ve yaşatmak istiyoruz. Bu konuda önemli bir yol kat ettik. Alanya yemeklerinin dünyaya açılmasını sağlayacağız. Alanya Kalesi'nde tarihi bir evi restore ederek Yöresel Yemek Müzesi haline getireceğiz ve restorasyonu en kısa sürede tamamlayacağız" diye konuştu. - Alanyaantalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adem Murat Yücel Mevlüt Çavuşoğlu İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title