Haberler

Alanya - Eşini Son Kez Görmek İstedi

"Özay öğretmen, tatilden Midyat'a döndüğünde polis eşinin şehit olduğu haberini aldı" haberine ek

EŞİNİ SON KEZ GÖRMEK İSTEDİ

Mardin'in Midyat İlçesi'nde dün akşam devriye gezerken silahlı saldırı sonucu şehit düşen polis memuru Abdullah Ümit Sercan'ın cenazesi, Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin ardından şehidin ailesinin de bulunduğu, Türk Hava Kuvvetleri'nin 'Türk Yıldızları' uçağıyla memleketi Antalya'nın Alanya İlçesi'ne gönderildi. Gazipaşa- Alanya Havalimanı'na gelen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu polisler tarafından alındı.

Buradan cenaze Alanya'nın Güllerpınarı Mahallesi'ndeki baba evine getirilirken, toplanan kalabalık, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı. Şehit polisin öğretmen eşi Özay Sercan 'Hainler, alçaklar' diyerek teröristlere lanet yağdırıp, eşinin yüzünü son kez görmek için cenaze aracına yöneldi. Yakınları ve görevliler şehit eşi Özay'ı, güçlükle ikna etti.

Baba evinde helallik alınmasının ardından şehit polis Abdullah Ümit Sercan'ın cenazesini taşıyan araç Emine Özmüftüoğlu Camii'ne doğru hareket etti. Bu sırada cenaze aracındaki bir kadın polis memuru, kucağına aldığı şehidin 20 günlük bebeği Ali'yi ağlamaması için avutmaya çalıştı.

'NEREDESİN KUZUM, BIRAKIP GİTTİN BİZİ'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ak Parti Milletvekili Sena Nur Çelik, Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, askeri erkan, polis teşkilatı mensupları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze töreninde şehit polisin eşi Özay Sercan, annesi Gülten Sercan, kız kardeşi Melis Sercan ve diğer yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehit babası Durmuş Ali Sercan ise güçlükle ayakta durabildi. Anne Gülten Sercan, "Neredesin kuzum, nereye bırakıp gittin bizi, sen daha küçücüktün" diye ağıt yaktı. Şehidin eşi Özay Sercan da "Bana söz verdiniz, göstereceksiniz, açın şu tabutu, sarılacağım ben ona" derken, polis memurları onu teselli etmeye çalıştı.

Antalya Müftüsü Osman Artan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından törene katılanlar 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı. Bu arada Müftü Artan, "Şehidin arkasından yapılacak en güzel şey dua etmek, Fatiha okumaktır" dedi.

Namazdan sonra omuzlara alınan şehit polis Abdullah Ümit Sercan'ın tabutu cenaze aracına götürülürken, eşi Özay Sercan "Beni kandırıyorlar, seni götürüyorlar, bana geri vermeyecekler seni" diyerek tabutun peşinden gitti. Törenin ardından şehit polis Abdullah Ümit Sercan'ın cenazesi, Alanya Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mardin Emniyet Müdürlüğü Antalya Midyat Alanya Politika Güncel Haberler

title