Haberler

Alanya'dan İstanbul'a 'Turkuaz Rekabet'

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun 21- 28 Nisan tarihleri arasında düzenleyeceği 49'uncu Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu takip edecek basın mensupları için Alanya'da bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun 21- 28 Nisan tarihleri arasında düzenleyeceği 49'uncu Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu takip edecek basın mensupları için Alanya'da bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bu yılki tur, 'Turkuaz Rekabet' sloganıyla yapılacak.

Alanya Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Sipahioğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak ile yaklaşık 40 gazeteci katıldı.

Toplantıda konuşan Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, İstanbul'un 2020 Olimpiyat adaylığı öncesi dünya spor otoritelerinin gözünün Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda olacağını söyledi. Turun 8 etaptan oluştuğunu kaydeden Müftüoğlu, 8'er sporcudan oluşan 25 takımın mücadele edeceğini belirtti.

KITALARARASI TEK TUR

Alanya'dan İstanbul'a toplam 1204 kilometre boyunca nefes kesen bir mücadele yaşanacağını vurgulayan Müftüoğlu, "Turun yeni etabı olarak rotaya dahil edilen Bodrum- Selçuk etabı sonunda bisikletçiler Meryem Ana Tepesi'ne tırmanacak. Asya'dan Avrupa'ya dünyanın yegane kıtalararası bisiklet turu, 49'uncu yılında 'Turkuaz Rekabet' sloganı ile Akdeniz ve Ege sahilleri boyunca ilerleyerek, görkemli finişe ev sahipliği yapacak olan İstanbul'a uzanacak" diye konuştu.

Dünyaca ünlü takım ve bisikletçilerin yer aldığı 200 profesyonel sporcunun rekabetinin, birçok önemli televizyon kanalında 8 gün boyunca yayınlanacağını dile getiren Müftüoğlu, bu turda Türkiye'nin doğal ve tarihi güzelliklerinin dünyaya tanıtılacağını kaydetti.

65 BİN SPOR ADAMI AĞIRLADIK

Kaymakam Erhan Özdemir ise 2012 yılında Alanya'da ulusal ve uluslararası düzeyde 65 sportif etkinlik gerçekleştiğini söyledi. Etkinliklerde 65 binin üzerinde spor adamının konuk edildiğini anlatan Kaymakam Özdemir, "352 bin konaklama yapıldı. 25 milyon TL'nin üzerinde sportif anlamda gelir elde edildi. Bu tur da ülke tanıtımına ve turizme katkı sağlayacak çok önemli bir organizasyon olacak" dedi.

Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu sayesinde Alanya'da her geçen gün bisiklet kullananların sayısının arttığına dikkati çekti.

ÖNCE GAZETECİLER YARIŞTI

49'uncu Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu öncesi, yarışı takip edecek basın mensupları için Geleneksel Medya Bisiklet Yarışı düzenlendi. Alanya Belediyesi'nin de destek verdiği organizasyonda 40 gazeteci yarıştı. Tarihi Kızılkule önünden başlayan yarış, Milli Egemenlik Stadı yanındaki Türkiye'nin ilk BMX pistinde sona erdi. Yarışta, Kaymakam Erhan Özdemir, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Üst Klasman hakemleri Kuddusi Müftüoğlu ve Mustafa Kamil Abitoğlu da pedal çevirdi. Start sırasında iki bisikletçinin çarpışarak düştüğü yarışa katılan gazeteciler, 5 kilometre pedal çevirerek bitiş çizgisine ulaştı.

TÜRKİYE'NİN İLK BMX PİSTİ

Yarışmada Yeni Alanya Gazetesi'nden Erkan Uysal 1'inci, Kanal 24 Televizyonu'ndan Mahmut Portakal 2'nci, Eurosport Türkiye Spikeri Berkem Ceylan 3'üncü oldu. Kürsüye çıkan yarışmacılara Bisiklet Federasyonu tarafından birer bisiklet hediye edildi. Masterler kategorisinde ise 1'inciliği spor yazarı Eyüp Karadayı, 2'nciliği Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Atilla Gökçe, 3'üncülüğü Doğan Haber Ajansı Spor Müdürü Faik Gürses elde etti. Yarışmanın ardından Türkiye'nin ilk BMX pistinin açılışı yapıldı. Açılışın ardından Almanya, Türkiye ve Çek Cumhuriyeti sporcuları gösteri yarışı yaptı.

PARKUR BİLGİLERİ

Etap Etap Uzunluğu Tarih Start Saati Tahmini Finiş Saati

1.Etap Alanya -Alanya 143 km 21 Nisan 12: 55 16: 30

2.Etap Alanya - Antalya 150 km 22 Nisan 13: 00 16: 30

3.Etap Antalya-Elmalı 153.5 km 23 Nisan 12: 00 16: 30

4.Etap Göcek-Marmaris 147 km 24 Nisan 12: 45 16: 30

5.Etap Marmaris-Turgutreis 183 km 25 Nisan 10: 00 15: 00

6.Etap Bodrum - Selçuk 182 km 26 Nisan 11: 40 16: 30

7.Etap Kuşadası-İzmir 124.5 km 27 Nisan 13: 30 16: 30

8.Etap İstanbul-İstanbul 121 km 28 Nisan 12: 35 15: 30 - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Hasan Sipahioğlu Emin Müftüoğlu Erhan Özdemir İstanbul Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title