Haberler

Alanya'da Yerleşik Yabancılara İftar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İftar masalarından görüntü Müftü Mustafa Topal'ın röportajı - Alanya Müftülüğü, ilçede yerleşik yaşayan yabancılara yönelik iftar programı düzenledi Alanya'da müftülüğü, ilçede yerleşik yaşayan yabancılara iftar verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İftar masalarından görüntü

Müftü Mustafa Topal'ın röportajı - Alanya Müftülüğü, ilçede yerleşik yaşayan yabancılara yönelik iftar programı düzenledi

Alanya'da müftülüğü, ilçede yerleşik yaşayan yabancılara iftar verdi.

Alanya'da yaşayan yabancıların katıldığı iftar programına Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, Türk Alman Dostluk Derneği Başkanı Fahri Yiğit, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kula ile yabancı dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Müftüsü Mustafa Topal gazetecilere yaptığı açıklamada Alanya'da 30 binden fazla yabancının yaşadığını söyledi. Onları yabancı değil yeni Alanyalı komşuları olarak gördüklerini dile getiren Topal, "İnsani güzellikleri paylaştığımız bu komşularla 4'üncü kez iftar programı düzenledik. Geçen yıl 400 civarında katılım oldu. Bu yıl da en az o kadar kişi katıldı." dedi.

Alanya'da sevgiyi, kardeşliği, hoşgörüyü doyasıya yeni Alanyalılarla yaşadıklarını kaydeden Topal, "Sevinç içerisinde tattığımız bu havayı, tüm dünya ile paylaşmak istiyoruz. Özellikle dünyanın sevgiye, kardeşliğe, hoşgörüye muhtaç olduğu şu dönemde, bu görüntünün dünya tarafından algılamasını ve gerekli mesajı almasını diliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Merkez Hakem Kurulu Alanya Müftülüğü Mustafa Topal Müftü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title