Haberler

Alanya'da Yarım Kalan Huzurevi Kreşe Dönüşecek

Antalya’nın Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Bektaş Mahallesinde hukuki süreçlerden dolayı yarım kalan huzurevi inşaatını kreş olarak hizmete açacaklarını söyledi.

Antalya'nın Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Bektaş Mahallesinde hukuki süreçlerden dolayı yarım kalan huzurevi inşaatını kreş olarak hizmete açacaklarını söyledi.

Alanya Belediyesi Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı'nda belediyenin çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgi veren Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediyesi'nin sosyal projelere ağırlık verdiğini ve Alanya halkının yararlanacağı projeleri bir bir hayata geçirdiklerini söyledi.

BAŞKAN YÜCEL'DEN KIZYURDUNDAN SONRA KREŞ MÜJDESİ

Lise öğrencilerinin yatılı kalacağı kız öğrenci yurdunun temelinin 15 gün içinde atılacağını açıklayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Bektaş Mahallesi'nde yarım kalan huzurevinin de kreş yapılacağının müjdesini verdi.

KIZ YURDUNUN TEMELİ BAYRAMDAN SONRA ATILIYOR

Oba Mahallesi'nde özellikle kırsal kesimden gelen dar gelirli öğrencilere yönelik yapılacak kız yurdunun ihalesinin tamamlandığını ve yer tesliminin yapıldığını kaydeden Başkan Yücel, Ramazan Bayramı'ndan sonra yurdun temelinin atılacağını söyledi. Uzak mahallelerden gelen kız çocuklarının rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda barınmasını amaçladıklarını belirten Başkan Yücel, "Kız yurdu 160 kişilik ama 200 kişiye kadar çıkabiliyor. Dar gelirli ve uzak mahallelerde yaşayan öğrencilerimizin eğitimden geri kalmasını önlemek istiyoruz. Bize çok talep vardı. İhalesini yaptık. 15 gün içinde de temelini atacağız. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

ÇALIŞAN HANIMLARA MÜJDE

Bektaş Mahallesi, Hamit Özçelik İlköğretim Okulu güneybatısında yer alan 1931 ada 1 parsele daha önceki dönemlerde temeli atılan ancak hukuki süreçlerden dolayı yarım kalan huzurevi inşaatı da yeniden projelendirilerek kreş olarak hizmete sunulacak. Huzurevi yerini sağlık alanından eğitim alanına dönüştüreceklerini belirten Başkan Yücel, "Burada davalar sonuçlandı. Dava kapsamında bedelini ödeyerek huzurevinin yerini kargası ile birlikte satın aldık. Bu alanda yapacağımız plan tadilatı ile bu inşaatı kreş olarak mimari projesini değiştireceğiz. Alanya'nın hali hazırda ihtiyacına cevap veren bir huzurevi zaten var. İkinci bir huzurevine şu an ihtiyaç olmadığını tespit ettik. Burayı kreşe dönüştürerek çalışan bayanlarımızın en büyük sıkıntısını da böylece çözmüş olacağız" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title