Haberler

Alanya'da Yangın Paniği

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yerleşim bölgesi yakınındaki makilik ve tarım alanında çıkan yangın paniğe neden oldu. Rüzgarın etkisiyle büyüyen ve bir villanın bahçesine kadar gelen alevler, havadan ve karadan müdahaleyle güçlükle kontrol altına alındı.

Kargıcak Mahallesi Dalkılıç mevkisindeki tarım alanında saat 11.00 sıralarında yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede muz bahçesi, sera ve makilik alana sıçradı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya İtfaiyesi'ne bağlı 10 arazöz, 30 personel ve Alanya Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 5 arazöz sevk edildi.

VİLLA SON ANDA YANMAKTAN KURTARILDI

Geniş bir alana yayılan yangına karadan yapılan müdahale yetersiz kalınca yangın söndürme helikopterinden destek istendi. Jandarmanın olay yerinde güvenlik önlemi aldığı yangın yerleşim yerlerini de tehdit ederken, bir villanın bahçesine kadar ilerledi. Ev sahiplerinin içeride olmadığı villa, havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucu yanmaktan son anda kurtarıldı. Yangında, sera, çam ağaçları ve muz bahçeleriyle makilik alanı kapsayan yaklaşık 100 dönüm zarar gördü.

ALEVLER YERLEŞİM YERLERİNE YAKLAŞTI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya İtfaiye Müdürü Mehmet Oral, bölgede dün gece de küçük çapta bir yangın çıktığını ve kısa sürede söndürüldüğünü belirtirken, bu sabah aynı noktada 2'nci bir yangın meydana geldiğini söyledi. Büyüyen yangının havadan ve karadan müdahalelerle kontrol altına alındığını kaydeden Oral, Yangın çok geniş bir alana yayıldığı için kontrolü biraz güç oldu. Alevler evlerin çok yakınına kadar geldi, ancak söndürüldü. Soğutma çalışmaları yapılıyor. Gece çıkan yangınla alakalı olabilir, ancak nedeni hakkında bilgiye henüz ulaşamadık dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orman İşletme Müdürlüğü Kargıcak Alanya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title