Haberler

Alanya'da Türkiye Tekvando Şampiyonası

Alanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından düzenlenen Büyükler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nın açılış seremonisi gerçekleşti.

Alanya Belediyesi'nin ev sahipliğinde Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından düzenlenen Büyükler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nın açılış seremonisi gerçekleşti.

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşen şampiyonanın açılışına Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Tekvando Federasyon Başkanı Metin Şahin sporcular ve taraftarlar katıldı. Açılış seremonisinin ardından açıklama yapan Şahin, "Yaklaşık bin 600 sporcunun katılımıyla Türkiye Büyükler Şampiyonası'nı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Katılımın yüksek olduğunu kaydeden Şahin, "Burada şampiyon olacak, dereceye girecek sporcularımız 2017 yılında uluslararası müsabakalarda ülkemizi temsil edecekler ve başarı yolunda ilerleyecekler" dedi.

"Geçen yıl başarılı bir dönem geçirdik"

Geçen yıl başarılı bir dönem geçirdiklerini ifade eden Şahin, "Şubat ayı başında yapılacak bir organizasyon daha var. Olimpiyata puan veren bir etkinlik ve aşağı yukarı 2 bine yakın katılım bekliyoruz. Ama asıl olan Dünya Şampiyonası. Buralarda başarılı olan sporcular dünya şampiyonasında milli takımı temsile edecek" diye konuştu.

"Daha iyi olmak için çalışmaya gayret göstereceğiz"

Şahin, tekvando lisanslı sporcu sayısının Türkiye'de 400 bine ulaştığı bilgisini vererek, bunun kendileri için gurur verici olduğunu söyledi. Bu sayıyı artırmak istediklerini söyleyen Şahin, "Spora katılan gençliği artırmak için ilçe ve köylerde dahil ulaşmak için projeler üretiyoruz daha da iyi olmak için çalışmaya gayret göstereceğiz" diye konuştu.

"Alternatif turizmimize katkı sağlıyor"

Başkan Yücel ise belediye olarak sporun her türlüsüne destek verdiklerini kaydetti. Dünyanın en güzel yerinde etkinliklere güzel imkanlar sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Yücel, şöyle konuştu:

"Geçen yıl 43 organizasyona ev sahipliği yaptık. Şehrimize bu etkinlikler hem canlılık hem de renk katıyor. Üstelik ekonomiye de katkı sağlıyor. Daha iyi olanak ve imkanlarla çalışmak için elimizden geleni yapıyoruz. Turizm kenti olmamız dolaysıyla da bu tarz etkinlikler alternatif turizmimize katkı sağlıyor."

"Olimpiyatlara gitmek istiyorum"

Şampiyonada 49 kiloda ikinci olan İpek Çidem, "Türkiye ve Avrupa şampiyonluğum var. Bu branşı seçtiğim için mutluyum. Kaliteli ve başarılı bir spor yapıyorum. Federasyonumuz da bu anlamda büyük destek veriyor. Bu şampiyonada ikinci oldum ama benim hedefim olimpiyat. Olimpiyatlara gitmek istiyorum" dedi.

Çidem, tekvandonun, bir bayanın yapması gereken sporlardan biri olduğunu sözlerine ekledi.

Müsabakaların ardın dereceye giren sporculara düzenlenen törenle madalyaları verildi. Şampiyonu Pazar günü yapılacak olan müsabakaların ardından sona erecek. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Alanya Belediyesi Adem Murat Yücel Metin Şahin Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli? 2024 YKS NE ZAMAN? YKS'ye kaç gün kaldı? TYT- AYT- YDT hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title