Haberler

Alanya'da Sinema Şöleni Başlıyor

Ukrayna’nın “Hürrem Sultan”ı olarak bilinen ünlü sanatçı Olga Sumskaya’nın da katılacağı Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali 24 Haziran’da başlıyor.

Ukrayna'nın "Hürrem Sultan"ı olarak bilinen ünlü sanatçı Olga Sumskaya'nın da katılacağı Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali 24 Haziran'da başlıyor.

Akdeniz'in en önemli turizm merkezlerinden Alanya, yeni bir uluslararası film festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 2015 yılında forum etkinliğiyle temelleri atılan festival 24-30 Haziran 2016 tarihleri arasında ilk kez yapılacak. Bu yılki sloganı "Dostluk kazansın" olarak belirlenen 1. Alanya Kristal Kale Uluslararası Film Festivali'nde Almanya, Bulgaristan, Hollanda, Danimarka, Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Azerbaycan ve Türkiye'den dostluk ve dayanışma duygusunu konu alan sinema filmleri gösterilecek ve sinemanın değerli isimleri festival çerçevesinde ağırlanacak. Ayrıca "Türkiye ve Merkezi Asya Ülkeleri Sinema İşbirlikleri" başlıklı bir "Yuvarlak Masa Toplantısı" düzenlenerek sinema sektörünün gelişmesi, tanıtılması ve yeni pazarlara açılmasının yöntemleri konuşulacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün destekleri ve Alanya Kaymakamlığı, İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği (SİNEGED), Alanya Belediyesi, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV), Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) ve Onur Air'in katkılarıyla gerçekleşecek festivalde Alanya'ya davet edilen çok sayıda yabancı sanatçı ve yapımcılar Alanya'dan kardeşlik ve barış mesajlarını tüm dünyaya yayacak. Festivalin otuzu aşkın davetlileri arasında Ukrayna'nın "Hürrem Sultan"ı olarak bilinen ünlü sanatçı Olga Sumskaya da var. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Olga Sumskaya Hürrem Sultan Ukrayna Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title