Haberler

Alanya'da Şiddetli Rüzgar Seralara Zarar Verdi

Antalya'nın Alanya ilçesinde iki gündür etkili olan şiddetli rüzgar, seralara zarar verdi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde iki gündür etkili olan şiddetli rüzgar, seralara zarar verdi.

Alanya'da soğuk hava ile etkili olan ve saatteki hızı 65 kilometreyi bulan rüzgar, Konaklı beldesi Türktaş köyünde seralarda hasara neden oldu. Şiddetli rüzgarda çok sayıda seranın plastik çatısı uçarken, naylon çatılar yırtıldı, ürünler zarar gördü.

Mehmet Duman isimli üretici seraların naylon çatılarının esen sert rüzgar nedeniyle yırtıldığını belirtti. Fırtınanın özellikle köylerinde çok etkili olduğunu ifade eden Duman, "Seralarımız yerle bir oldu. Ürünler zarar gördü. Çaresiz kaldık. Açıkta kalan domatesler havanın soğuk olması nedeniyle gece donma tehlikesi var" dedi.

Üretici Hüseyin Tülü ise "Seralarda bulunan domatesler açık olduğu için don tehlikesi var. Yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Alanya Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, gece sahilde sıcaklığın 1-2, köylerde ise -1, -3 dereceye kadar düşeceği, Alanya ve köylerinde kuzey yönünden esen rüzgarın hızının ise saatte 65 dereceye çıktığı ve etkisini yarın da sürdüreceği öğrenildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Duman Konaklı Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title