Haberler

Alanya'da 'Şehitler Abidesi' Dikilecek

Asemik Başkanı Yusuf Yılmaz, Milli Savunma Bakanlığı'ndan aldıkları örnek projeyi hayata geçirmek için 2011 yılında çalışma başlattıklarını söyledi.

Asemik Başkanı Yusuf Yılmaz, Milli Savunma Bakanlığı'ndan aldıkları örnek projeyi hayata geçirmek için 2011 yılında çalışma başlattıklarını söyledi. Kestel Belde Belediyesi'nin Hanönü Mezarlığı'nda 2 yıl önce abide için yer tahsis ettiğini belirten Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 35 bin lira ödenek tahsis ederek Kestel Belediyesi'ne gönderdiğini kaydetti.

300 BİN LİRAYA MAL OLACAK

Bakanlıktan sağlanan ödeneğin kullanılabilmesi için abidenin temelini atmaları gerektiğini dile getiren Yılmaz, "Proje yaklaşık 300 bin liraya mal olacak. Derneğimizin geliri olmadığı için bunu bağış veya sponsorlukla gerçekleştireceğiz. Genelkurmay Başkanlığı'ndan şehitlerin künyesini aldık. Amacımız şehitlere abide yapıp, hangi cephede şehit olduklarını, lakaplarını, anne ve baba adlarıyla birlikte granit üzerine ışıklandırılarak yazmak" dedi.

YARDIMA İHTİYACIMIZ VAR

Alanya'dan sonra Elmalı'da da 345 metrekare alana 'Şehitler Abidesi' dikmeyi amaçladıklarını kaydeden Yılmaz, " Alanya'ya yaptıracağımız abidenin inşaatına hemen başlamak istiyoruz. Konuyu Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere birçok milletvekilimize aktardık. Çok memnun oldular. Her türlü yardımı yapacaklarını söylediler. Ayrıca Alanya Kaymakamlığı'na da başvurduk. Projemizin gerçekleşmesi için tüm halkımızın, işadamlarımızın ve hayırseverlerin desteğine ihtiyacımız var" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Savunma Bakanlığı Avrupa Birliği Yusuf Yılmaz Alanya Politika Güncel Haberler

title