Haberler

Alanya'da Satranç Turnuvası Düzenlendi

Alanya ilçesinde 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde satranç turnuvası düzenlendi.

Alanya ilçesinde 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde satranç turnuvası düzenlendi.

Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Belediyesinin katkılarıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu Alanya Temsilciği tarafından Alanya Gençlik Merkezi'nde 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde satranç turnuvası düzenlendi. Yaşları 7 ile 14 arasında değişen 400'ün üzerinde öğrencinin katıldığı turnuva yarın sona erecek.

Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak, yaptığı açıklamada, amaçlarının gençlik merkezinde görülen kursların devamlılığını sağlamak olduğunu söyledi. Tamrak, lisanslı satranç sporcusu yetiştirerek bu sporcularla kulüp bazında turnuvalara hazırlanmayı istediklerini dile getirdi.

Gençlik Haftası'nda da liselerarası satranç turnuvası düzenleyeceklerini anlatan Tamrak, "Merkezimizdeki ücretsiz kursların devamını sağlamak istiyoruz. Bu çerçevede satranç sevenleri ücretsiz bir şekilde kurslar veriyoruz. Turnuvaya katılanlara da teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum. Özellikle velilerimiz çok ilgili" diye konuştu.

Can Yıldırım adlı öğrencisi ise bir yıl önce santranca başladığını belirterek "İlk maçımda kaybettim çok üzgünüm" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

23 Nisan Türkiye Alanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title