Haberler

Alanya'da Otomobil Fuarı

Alanya ilçesinde bu yıl üçüncü kez düzenlenen fuar, kapılarını açtı.

Alanya'da düzenlenen "Auto Show 2014" fuarı başladı.

Kestel Mahallesi'nde bulunan Park Karting Tesisleri'ndeki gerçekleştirilen fuarın açılışında konuşan AFT Fuarcılık Genel Koordinatörü Fuat Aktaş, fuara katılan firmaların büyük çoğunluğunun Antalya merkezli olduğunu söyledi.

Fuarın daha da büyüyesi gerektiğini dile getiren Aktaş, 3 senedir Alanya'da sadece otomobil fuarı olarak değil, otel ekipmanları ve yapı sektöründe de fuarlar geliştirme yönünde çaba gösterdiklerini anlattı.

Yapılan işlerin genişlemesini, Alanya'ya katkısını görerek yerel sektördeki tüm firmaların bu işin gelişmesine katkı sunacaklarına inandığını dile getiren Aktaş, fuarın 19 Ekim'e kadar açık kalacağını bildirdi.

Kaymakam Hasan Tanrıseven de Alanya'da yaşayanları fuarı gezmeye davet etti.

Fuarların Alanya'da geleneksel hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Tanrıseven, "Alanya bir dünya kenti. O halde Alanya'da mutlaka uluslararası fuarlar düzenlememiz gerekiyor. ALTSO ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek bu konuda önemli bir ivme kaydedileceğine inanıyorum" dedi.

Tanrıseven, Alanya'nın sadece yerli değil, uluslararası fuarlara açılması gerektiğini kaydetti.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin ise farklı sektörlerde faaliyet gösteren pek çok firmanın en önemli sorunlarından birinin üretici ile tüketici arasındaki fiziksel mesafenin artması olduğunu söyledi.

Fuarların gruplar arasındaki mesafeyi yaklaştırdığını vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"Fuarcılık günümüzde ekonomik kalkınmanın ve gelişmenin önemli motorlarından. ALTSO olarak fuarcılığı ekonomimizin dışa açılmasının önemli unsurlardan biri olarak görüyor ve bu doğrultuda Türkiye'de fuarların sayı ve nitelik olarak gelişmesi, özellikle yabancı firmaların katılımının artması konusunda çaba harcanması gerektiğine inanıyorum. Konusu ne olursa olsun, mutlaka Alanya'da gerçekleştirilen fuarlardan en az birini uluslararası fuar haline getirmeliyiz. Bunu da geleneksel hale getirmeliyiz,"

Konuşmaların ardından Tanrıseven, Şahin, Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, Akdeniz EDAŞ Alanya Bölge Koordinatörü Ahmet Sait Akboğa tarafından fuarın açılış kurdelesi kesildi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Türkiye Kestel Alanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title