Haberler

Alanya'da İş Garantili İstihdam Fuarı Düzenlendi

Güncelleme:

Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi'nin 6'ncı İstihdam Fuarı, çoğunluğu otellerden oluşan 50 işletmenin katılımıyla düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya İşletme Fakültesi'nin 6'ncı İstihdam Fuarı, çoğunluğu otellerden oluşan 50 işletmenin katılımıyla düzenlendi.

Alanya İşletme Fakültesi ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meslek Yüksekokulu'ndan yaklaşık 4 bin 500 öğrenci fuarda iş başvurusu yaptı. Bir gün süren fuarda işletmelerin iş başvuru formlarını dolduran öğrencilere yiyecek ve içecek ikramı yapıldı.

50 İŞLETME STANT AÇTI

Fuarın açılışında konuşan AÜ Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör, Alanya'da bulunan fakülte ve meslek yüksekokulu öğrencilerine iş garantisi verdiklerini söyledi. Bu yıl çevre illerdeki üniversitelerin öğrencilerini de fuara davet ettiklerini belirten Prof. Dr. Güngör, "Çevre ilçelerden de davetlilerimiz var. Böylece büyük bir organizasyon düzenlemiş olduk. Alanya'da 4 bin 500'den fazla öğrencimiz oldu. Geçen yıl 20 işletme stant açmıştı. Bu yıl 50 işletme katıldı. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyon yapmayı düşünüyoruz" dedi.

YABANCI ÖĞRENCİ ARTACAK

İşletme Fakültesi'ne 31 ülkeden yabancı öğrencileri bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Güngör, "Dünyanın tüm ülkelerinden öğrencilerimiz olmasını istiyoruz. Bu konuda hazırlıklarımızı yaptık. Bunu önümüzdeki yıllarda çok daha iyi yapacağız. Var olan öğrenci kadrosuna daha çok öğrenci sayısı ekleyeceğiz. Amacımız burada fakülteler oluşturmak ve sektörel katkı sağlamak" diye konuştu.

ÜNİVERSİTELER İSTİHDAM KAYNAĞI

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ise sektörel bazda en önemli istihdam kaynağının üniversiteler olduğuna dikkat çekti. Üniversitelerin bu görevi en iyi şekilde yerine getirdiğini anlatan Başkan Şahin, "Onları iş hayatına hazırlamak ve sektörle buluşturmak için böylesine güzel bir organizasyona imza atılıyor. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 10

Kaymakam Erhan Özdemir ve Dekan Prof. Dr. İbrahim Güngör, fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür belgesi verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi İbrahim Güngör Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title