Haberler

Alanya'da Engelsiz Trafik İçin Uyarıcı Afişler Dağıtıldı

Antalya’nın Alanya ilçesinde Kaymakamlık, Alanya Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şubesi ve Alanya Kent Konseyi Engelsiz Kent Meclisi tarafından ortaklaşa hazırlanan “Engelsiz Trafik Projesi”, saha uygulamalarıyla farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

Antalya'nın Alanya ilçesinde Kaymakamlık, Alanya Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şubesi ve Alanya Kent Konseyi Engelsiz Kent Meclisi tarafından ortaklaşa hazırlanan "Engelsiz Trafik Projesi", saha uygulamalarıyla farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nın "Ortopedik Engelliler Günü"nde "Engelsiz Trafik Projesi" saha uygulaması gerçekleştirildi.Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven'in eşi Ceylan Tanrıseven önderliğinde, Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Birimi personelleri, Toplum Destekli Polis Şube görevlileri, Akdeniz Üniversitesi ve Alanya Anadolu Lisesi öğrencileri ile engellilerin katıldığı çalışmada, araçların hatalı park yapmaları, işletme girişlerinin engelliye uygun olmaması gibi konularda bilgilendirme yapılarak uyarı amacıyla geçerli olmayan ceza makbuzu ve ilk yardım broşürleri dağıtıldı. Önceki saha uygulamalarında denetlenen ve engelli girişine uygun olmayan işletmeler, tespit edilen eksikliklerini giderdikleri için teşekkür edildi.

"Engelsiz Trafik Projesi" hakkında bilgi veren Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Proje Koordinatörü Münir Altıoğlu, "Alanya Belediyesi'nin çalışmaları ile her gün bir önceki güne göre, daha engelsiz hale gelen kentimizin fiziksel yapısı, daha fazla engellinin toplumsal yaşama aktif katılımını sağlamaktadır. Ancak mobilizesi artan engelli bireylerin aktif yaşama katılımları zaman zaman toplumun sağlıklı bireyleri tarafından istemeden de olsa engellenmektedir. Projemizin asli amacı bu engellemenin ortadan kaldırılması için hazırlanan eğitici broşürler ile yaya yolu ve benzeri güzergahları ihlal eden sürücülerin bilgilendirmesidir" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Engelliler Haftası Alanya Belediyesi Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title