Haberler

Antalya'da Devlet Projesi: Cezaevinden Allah'ın Evine

Güncelleme:

Antalya'da hayata geçirilen 'Cezaevinden Allah'ın Evine' projesi kapsamında tahliye olan 2 hükümlü umreye gönderildi.

Alanya Müftülüğü, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi işbirliğinde yürütülen proje kapsamında, tahliye olan Mesut Özcan ve Uğur Yüzgeç umreye uğurlandı. İlçede görev yapan imamların aralarında para toplayarak umre masraflarını karşıladığı 2 eski hükümlü, Emine Özmüftüoğlu Camisi'nde diğer vatandaşlarla umreye gitmek üzere yola çıktı.

'CEZAEVİNDEN ALLAH'IN EVİNE''

Uğurlama törenine katılan Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın, hükümlüleri yeni bir hayata başlamaları için umreye gönderdiklerini söyledi. Başsavcı Taşkın şöyle dedi:

"Bu arkadaşlarımız cezaevinde kalmış oldukları süre içerisinde iyi hal göstererek dine olan açlıklarını, heveslerini gösterdiklerinden dolayı umreye gönderilmeye uygun olduklarını düşündük. Müftülük, denetimli serbestlik müdürlüğü, cezaevi ve başsavcılığın işbirliğiyle bu arkadaşlarımızı 'Cezaevinden Allah'ın Evine' projesi kapsamında inşallah yeni bir hayata başlamaları amacıyla gönderiyoruz. Allah ibadetlerini kabul etsin."

'ÖDÜLLENDİRMEK İSTEDİK'

Alanya Müftüsü Mustafa Topal da, "Diyanet İşleri Başkanlığı toplumun her kesimine hizmet götürüyor. Bu kapsamda cezaevlerinde de hizmet veriyor. Şu anda Alanya'da hizmet veren 4 cezaevi vaizimiz var. Bu arkadaşlarımızın kapsamlı çalışmaları var. Haftanın 4 gününde orada mesai harcıyorlar. Proje kapsamında tahliye olmuş 2 hükümlüyü umreye gönderiyoruz. Kendilerinde ayrı bir duygu, heyecan var. Bunu yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Önümüzdeki yıllarda gözlemlerimiz neticesinde sayı artarak değişebilecek." diye konuştu.

'DÖRT DUVAR ARASINDA HUZURU BULDUM'

Umreye gönderilenlerden eski hükümlü Mesut Özcan ise duygularını şöyle dile getirdi: "Cezaevinde çok sayıda mazlum insan var. Bundan ziyade orada doğru yolu bulanlar var. Çoğu insan bir suç işleyerek cezaevine girmiş olabilir. Ama emin olun ki insan bir gün gerçek yolu buluyor. Bulduğuna da inanıyorum. Dışarıdayken insana koca dünya bazen çok dar gelebiliyor ama içerdeyken dört duvar arasında ben huzuru, mutluluğu buldum."

Diğer hükümlü Uğur Yüzgeç de cezaevinde karşılaştığı en önemli şeylerden birinin Kuran olduğunu, içeride tövbe ettiğini ve Allah'a yöneldiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Alanya Müftülüğü Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title