Haberler

Alanya'da Cbs Konuşuldu

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) yetkilileri Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Günü kapsamında düzenlenen sempozyumda çalışmalarını anlattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca geleneksel olarak düzenlenen "Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü" etkinlikleri, bu yıl 24-25 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi. Alanya Gençlik Merkezi Salonu'nda da Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü çerçevesinde bir sempozyum düzenlendi. Harita Mühendisleri Odası (HMO) Alanya Temsilcisi ve Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, Akıllı Kentler, Bulut Bilişim, CBS Teknolojileri, Yerel Yönetimlerde CBS Kullanımı, Kent Bilgi Sistemleri ve İklim Değişiklikleri gibi konularda son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Çağımızın bilgi ve bilişim çağı olduğunu belirten Akbaş, "Bilgi teknolojileri baş döndürücü bir hızla gelişiyor. Devletimizin yapılanması da buna göre şekilleniyor. Son çıkan Büyükşehir Yasası ve 5393 sayılı Belediye Yasasında yerel yönetimlerin görevleri arasında Coğrafi ve Kenti Bilgi Sistemini kurma görevi de bulunuyor" dedi.

Sempozyumda konuşan AEDAŞ Antalya Doğu Bölge Müdürü Yunus Başarı ise; CBS'ye büyük önem verdiklerini ve bu konuda önemli mesafeler kat ettiklerini aktardı. Her geçen gün araziden yeni veriler topladıklarını ve sisteme işlediklerini belirten Başarı, "CBS sayesinde sorunları daha çabuk tespit edebiliyor ve hızlıca çözebiliyoruz" şeklinde konuştu.

"Tüm çalışmalarımızın altyapısını CBS oluşturuyor"

Başarı'nın ardından söz alan AEDAŞ Coğrafi Bilgi Sistemleri Müdürü Selma Özbey ise CBS'nin kendilerine sorgulama ve analiz yapma şansı verdiğini belirterek "Yaptığımız tüm çalışmaların altyapısını artık CBS oluşturuyor. Arazideki bir arızanın en kısa sürede nasıl çözüldüğünü veya olumsuz bir durumun harita üzerinde hangi bölgeleri etkilediğini tespit edebiliyor; buna göre önlemler alınmasını, coğrafya üzerinden yapılan çalışmalarda kullanılan malzemelerin niteliğini, tarihini ve değişimin el bilgisayarı sayesinde sistemde güncellenmesini ve daha pek çok konuyu CBS üzerinden kolaylıkla halledebiliyoruz. CBS sayesinde artık birçok belirsizlik ortadan kalktı. Sistem her açıdan bizlere büyük katkı sağlıyor" dedi.

AEDAŞ 2014 yılında başladığı CBS projesi kapsamında; orta gerilim şebeke envanterini tümüyle sayısallaştırarak sisteme aktarımını tamamladı. 17 bin 928 trafo, 419 bin 578 direk ve 360 bin 71 tüketici sayacı CBS'ye entegre edildi. 2017 yılı ortalarına kadar ise tüm şebeke varlıklarının sisteme dahil edilmesi hedefleniyor.

(SÇ-SÇ-Y) - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Akbaş Antalya Akdeniz Alanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title