Haberler

Alanya Bakanlık Ruhsatlı Mobil Kısırlaştırma Ünitesi Hizmete Girdi

Bakanlık ruhsatlı Mobil Kısırlaştırma Ünitesi hizmete girdi Alanya Belediyesi bünyesinde bakanlık ruhsatlı Mobil Kısırlaştırma Ünitesi hizmete girdi.

Bakanlık ruhsatlı Mobil Kısırlaştırma Ünitesi hizmete girdi

Alanya Belediyesi bünyesinde bakanlık ruhsatlı Mobil Kısırlaştırma Ünitesi hizmete girdi. Veteriner kliniği donanımına sahip Mobil Kısırlaştırma Ünitesi'nde, kısırlaştırma, aşılama ve işaretleme gibi hizmetler verilebilecek.

Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Büyükşehir Yasası ile birlikte tüm mahallelere eşit hizmet verebilmek amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ruhsatlı Mobil Kısırlaştırma Ünitesi'ni hizmete soktu. Tüm donanımı Alanya Belediyesi tarafından imal edilen Mobil Kısırlaştırma Ünitesi basına tanıtıldı. Törene, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Alanya Şefi Mevlüt Kodal, başkan yardımcıları, birim amirleri ve hayvanseverler katıldı.

'YERİNDE VE ZAMANINDA HİZMET VERİLECEK'

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, özellikle kırsal kesime ve mahallelere daha hızlı ve etkin hizmet etmek amacıyla Mobil Kısırlaştırma Ünitesi'ni hizmete soktuklarını söyledi. Başkan Yücel, "Büyükşehir Yasası'ndan sonra köyler ve beldelerin bağlanmasından sonra hayvanlarımızı korumak, onların kontrollerini yapmak, toplumdaki yerini bilinçlendirmek ve hissettirmek adına bu hizmeti başlattık. Doğudan batıya kadar köylerimizde ve beldelerimizde hayvanlarımızın kısırlaştırma, bakım ve aşılarını yerinde ve zamanında yapacağız" dedi.

HAYVAN AMBULANSI VE YENİ BARINAK MÜJDESİ

Alanya'nın en ücra bölgesindeki bir hayvana bile yerinde ve zamanında müdahale etmeyi hedeflediklerini kaydeden Başkan Yücel, "Hem merkezde Cikcilli Mahallemizde hem de buna artı olarak mobil kısırlaştırma ve bakım ünitesini hizmete soktuk. Bu hizmetleri kolaylaştırmak için projelerimizi üretip hayata geçirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Hayvan ambulansını da en kısa sürede Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne kazandırmayı amaçladıklarını kaydeden Başkan Yücel, yeni bir hayvan barınağı yapılacağını, projenin tamamlanıp ihale aşamasına kadar gelindiğini de vurguladı.

'FAAL VE RUHSATLI TEK MOBİL KISIRLAŞTIRMA ÜNİTESİ'

Veteriner İşleri Müdürü Kenan Ersoy da Mobil Kısırlaştırma Ünitesi'nin bir veteriner kliniğinden farkı olmadığını söyledi. Bakanlıktan ruhsat alarak çalışan tek mobil kısırlaştırma ünitesinin Alanya Belediyesi'nde olduğunu belirten Ersoy, "Mobil Kısırlaştırma Ünitesi, Türkiye'deki tek faal ve bakanlık tarafından ruhsatlı araç. Trafik tesciline de Mobil Veteriner Kliniği olarak işletildi. Trafiğe rahatça çıkıp halkımıza hizmet verebileceğiz" şeklinde konuştu.

'AYNI ANDA 2 AMELİYAT YAPILABİLECEK'

Mobil Kısırlaştırma Ünitesi'nde 2 ameliyat masasının olduğunu aktaran Kenan Ersoy, şöyle dedi:

"Aracımız kendi jeneratör ve elektrik sistemiyle de çalışabilmektedir. Klima, buzdolabı, aşı dolabı, sterilizatör, sıcak su, kirli ve temiz su tanklarımız, normal bir klinikte olması gerekenden daha üstün tüm malzemeler aracımızda vardır. Yerlerimiz bile hastanelerde kullanılan steril malzemeden yapılmıştır. Mobil Kısırlaştırma Ünitesi içindeki her şey bizzat en ince detayına kadar düşünülüp tasarlanarak hazırlanmıştır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alanya Belediyesi Adem Murat Yücel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli? Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı?
500

Yorumlar (1)

vet hek:

mevzuatta belirtilen 6 metre kare tek muayene odası orda ikisi bir arada ayrıca orda zevkten dört köşe olan meslektaşlarım okadar dar bir alanda nasıl calıscaksınız nasıl duracaksınız sıcak yaz aylarında kokudan o klıma sızı ve hastayı sogutabilecek kadar yeterli mi?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title