Haberler

Alaettin Çakıcı Tanık Olarak İfade Verdi

Çakıcı, daha önce kaldığı İzmir Yüksek Güvenlikli 1 Nolu F Tipi Cezaevi'ndeki 2 görevli hakkında açılan kamu davasında tanık olarak dinlenmek üzere Adana Adliyesi'ne getirildi.

Alaettin Çakıcı, daha önce kaldığı İzmir Yüksek Güvenlikli 1 Nolu F Tipi Cezaevi'ndeki 2 görevli hakkında açılan kamu davasıyla ilgili Adana Adliyesi'nde tanık olarak ifade verdi.

Hükümlü bulunduğu Adana Kürkçüler Yüksek Güvenlikli F tipi Cezaevi'nden adliyeye getirilen Çakıcı, tutuklu ve hükümlülerin alındığı bölümde cezaevi aracından indirilerek 4. kata çıkarıldı.

Adana 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Çakıcı'yı takip eden gazeteciler, duruşma salonu dar olduğu gerekçesiyle içeri alınmadı.

Avukatları, Çakıcı'nın, İzmir'de cezaevi yönetimi tarafından psikolojik baskı altında tutulduğunu öne sürerek, bunu zaman zaman dile getirdiklerini, cezaevi ikinci müdürü Zülfükar D. ve cezaevi infaz koruma başmemuru Selçuk Ö. hakkında açılan kamu davasıyla ilgili tanıklık edeceğini söyledi.

Söz konusu görevliler hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçlamasıyla kamu davası açıldığı öğrenildi.

Çakıcı, avukatlarının talebi üzerine bir süre önce İzmir'den Adana'daki cezaevine nakledilmişti. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Kürkçüler İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title