Haberler

Alaçatı'da "Ot Festivali"

Alaçatı'da "Ot Festivali"- Otları tanıma ve toplama gezisiyle başlayan festival kapsamında, yemek atölyeleri ve yarışmaları ile söyleşiler düzenlenecek- Alaçatı Sanat ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yenice: "Yurt dışından da gelenler var. Oteller bir ay öncesinden doldu" Çeşme ilçesinde bu yıl altıncısı düzenlenen Alaçatı Ot Festivali, başladı.

Alaçatı'da "Ot Festivali"- Otları tanıma ve toplama gezisiyle başlayan festival kapsamında, yemek atölyeleri ve yarışmaları ile söyleşiler düzenlenecek- Alaçatı Sanat ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yenice: "Yurt dışından da gelenler var. Oteller bir ay öncesinden doldu" Çeşme ilçesinde bu yıl altıncısı düzenlenen Alaçatı Ot Festivali, başladı.Alaçatı Sanat ve Kültür Derneğince düzenlenen, otları tanıma ve toplama gezisiyle başlayan festival, pazar günü sona erecek.Doğa ve beslenme uzmanı akademisyen ve araştırmacıların söyleşileri, araştırma sunumları, sağlık söyleşileri, zeytinyağı ve bitki çayı sunumları gerçekleştirilecek festivalde, ayrıca 3 farklı mekanda, ünlü şeflerin önderliğinde yetişkin ve çocuklara yönelik yemek atölyeleri gerçekleştirilecek.Bu yıl "Doğanın Kıymetini Bilen, Keyfini Çıkartanların Festivali" sloganıyla düzenlenen festival süresince, yerel üreticiler, Alaçatı Amfi Tiyatrosu ve Pazar Yeri Camisi çevresinde kuracağı stantlarda ürünlerini sergileyecek.Cumartesi günü Alaçatı sokaklarında gerçekleştirecek kortej yürüyüşünün ardından, Anason Orkestrası ve Pinhani, konser verecek.Mutfakta, kozmetikte ve tedavi amacıyla kullanılan ebegümeci bitkisinden yapılan yiyecek ve içecekler, ziyaretçilerin ve yemek yarışmasında jürinin beğenisine sunulacak.Festivalin son gününde, "En fazla ot çeşidini kim toplayacak?" ve "En güzel otlu yemeği kim yapacak?" yarışmaları düzenlenecek. ...

Kaynak: AA / Güncel

Alaçatı Yenice Çeşme Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title