Haberler

Alaçam İmam Hatip Ortaokulunun Temeli Atıldı

Alaçam İmam Hatip Ortaokulunun temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Alaçam İmam Hatip Ortaokulunun temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Vali Hüseyin Aksoy, törende yaptığı konuşmada, Samsun'da eğitimde önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerine değinerek, "Samsun genelinde 896 dersliğimizin inşaatı ya devam ediyor ya da ihale aşamasında. Samsun'da eğitimle ilgili derslik sorunumuzun giderilmesi adına yürüttüğümüz önemli çalışmalar var. Eğitim sistemimizde 4+4+4 sistemine geçildiği zamandan sonra bu okulların kuruluyor olması, imam hatip ortaokullarına halkımızın yönelmesi ve tercihi üst noktalara çıkmıştır. İhtiyaç duyulan dersliklerin giderilmesi adına mevcut okullarımızdan dönüştürebileceklerimizi öncelikle dönüştürmek için gayret gösterdik" dedi.

Kent genelinde 19 imam hatip ortaokulunda 222 derslikte 6 bin 254 öğrencinin eğitim gördüğüne değinen Aksoy, şöyle devam etti:

"İlimizde 19 imam hatip lisesinde de 406 derslikte 10 bin 885 öğrencimiz eğitim görmekte. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 5 yeni imam hatip ortaokulunda 95 dersliği ve 5 yeni imam hatip lisesinde de119 dersliği eğitime kazandıracağız. Ayrıca 54 derslikli 4 imam hatip ortaokulu, 304 derslikli 9 imam hatip lisesi ve 1354 kapasiteli 6 yurt inşaatı devam etmekte. Yapımına başlanan ve yapımı devam eden çok sayıda imam hatip ortaokulumuz var. Temelini atacağımız 16 derslikli imam hatip ortaokulunun kaba inşaatı İl Özel İdaresi tarafından ihale edildi. İnce işçiliğini derneğimiz ve bir hayırseverimiz üstlendi."

İl genelindeki imam hatip okullarına ve yurtlarına ilişkin bilgi veren Aksoy, "Bu, birlikte ortak çalışma kültürünün ortaya çıkardığı bir sonuçtur. Bu ortak çalışma kültürüyle Samsun'da birçok eser ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Vali Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ve diğer protokol üyelerince okulun temeli atıldı. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Aksoy Samsun Alaçam Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title