Haberler

Alaca'da Memurlar Maaş Bordrosu Yaktı

Çorum'un Alaca ilçesinde Memur-Sen ve Eğitim-Bir Sen'e üyesi bir grup öğretmen maaş bordralarını yakarak Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i protesto etti.

Çorum'un Alaca ilçesinde Memur-Sen ve Eğitim-Bir Sen'e üyesi bir grup öğretmen maaş bordralarını yakarak Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i protesto etti. Öğretmenevi önünde toplanan bir grup memur, çeşitli sloganlar atarak toplu sözleşme hakkının verilmesini istedi.

Eğitim Bir Sen Alaca Şube Başkanı Kadir Şimşek, ülkede demokrasinin korku tünelinden çıkması sürecindeki mücadelede en önde olan eğitim çalışanlarının eşit işe eşit ücret düzenlemesinde kapsam dışında tutulduğunu söyledi.

Meclis çalışanına, danışmana, şoförüne, üst düzey bürokratlara, gizli kararname ile askere cömert olan maliyenin, eğitim çalışanları söz konusu olduğunda cimri maliye olduğunu dile getiren Şimşek, "Patronların milyon dolarlık usulsüz sanal kumar cezalarını gözden geçirip silen maliye bakanı, masaya dönük mesajlarıyla daha şimdiden adeta ortamı geren maliye bakanı olmuştur. Bizler eğitim çalışanları olarak eşitler içinde 'daha eşitlik' adına ayrıcalık talep etmek için buraya toplanmadık. Kamuda eşitlik adına denge sağlanırken, eğitim çalışanlarının kapsam dışında tutularak dengesinin bozulduğunu söylemek için toplandık. Eğitim çalışanları olarak gelir dağılımında adaleti sağlayın. Sözde ve özde kamu çalışanı ayrımına son verin. Patronlara milyon dolarlık merhamet gösterirken, eğitim çalışanına gelince sefalet ücretini reva görüp, 'al da bunu merhem et' uygulamasından vazgeçin demek için toplandık" dedi.

Eğitim çalışanları kimseden lütuf beklemediklerini açıklayan Şimşek, emek ve alın terlerinin karşılığını istediklerini belirtti. Şimşek, eşitlik ve adalet adına düzenleme yapanların ortaya çıkardıkları eşitsizlik ve adaletsizliğin giderilmesini istediklerini sözlerine ekledi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eğitim Bir Sen Mehmet Şimşek Memur Sen Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title