Haberler

Alaca Belediyesi'nden İftar

Çorum'un Alaca Belediyesi tarafından iftar yemeği verildi.

İftar yemeğine AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti Alaca İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu belirterek, "Ramazan ayı boyunca her yıl olduğu gibi vatandaşlarımıza iftar yemeği veriyoruz. Evinden çıkamayan yaşlı ve hasta vatandaşlarımıza da yemeklerini evlerine götürüyoruz. Her gün 5 bin aileye sıcak yemek veriyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Alacalı hemşehrilerimize huzur ve mutluluk içinde bir Ramazan yaşatmayı amaçlıyoruz. Yüce Allah şimdiden yapmış olduğumuz ibadetleri, tutmuş olduğumuz oruçları, duaları kabul eylesin" dedi.

AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu da, Doğu Türkistan'da yaşanan zulme tepki göstererek, "Mübarek bir aydayız bu mübarek ayda yapılacak tek şey sadece iftar sofralarında buluşmak değil aynı zamanda bol bol ibadet ve bol dua etmektir. Şu anda Doğu Türkistan'da oruç tuttuğu için cezalandırılan kardeşlerimiz var. Yada akşam bir lokma ekmek bulabilsek de iftarımızı açabilsek diyen Suriyeli Türkmen kardeşlerimiz var. Doğu Türkistan'da geceleri pencereleri takip ediliyor eğer ışık yanarsa belli ki sahura kalktı onu derdest edip hemen bir bilinmeze doğru götürüyorlar. Böylesine zulümlerin yaşandığı coğrafyada Türkiye'nin güçlü olması, devletimizin bekası, gücü, caydırıcı güce sahip olması ve ülkemizin istikrarı için mazlum milletlerin yeniden eski izzetlerine sahip olmalarını temin etmek için bol dua etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Uslu, hayır ve hasenatta örnek bir çalışma yaptığı için Belediye Başkanımıza, İlçe Başkanımıza ve ekiplerine teşekkür ediyorum. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğu Türkistan Salim Uslu Ak Parti Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title