Haberler

Alaca Belediyesi 5 Bin Aşure Dağıttı

Alaca Belediyesi Muharrem Ayı nedeniyle aşure dağıttı. Alaca Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle hazırlanan 5 bin aşureyi Cuma namazının ardından 4 farklı bölgede dağıttı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Cuma namazı çıkışı vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, vatandaşlara aşureleri ikram etti. Başkan Eyvaz'a, Kaymakam Ramazan Kurtyemez, Diriliş Başkanları Alaca Teşkilat Başkanı Ahmet Özbaş ve Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Büküş eşlik etti.

Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Muharrem ayı içerisinde aşure dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirterek, bu geleneği devam ettirdiklerini dile getirdi. Eyvaz, dini ve milli bayramların yanı sıra aşure günü gibi günlerin de toplumsal barışı, kaynaşmayı ve dayanışmayı artıran günler olduğunun altını çizerek, "Bu tür değerler var oldukça bizler geleceğe daha umutla ve sevgiyle bakacağız. Dağıtımını yapacağımız aşurelerin ilçemizin birlik ve beraberliğine vesile olmasını temenni ediyoruz. Aşure dağıtımı gibi köklü bir geleneği bizler de Alaca Belediyesi olarak yaşatıyoruz" dedi.

"4 Farklı Bölge'de Aşure Dağıtıldı"

Alaca Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle hazırladığı 5 bin paket aşureyi dört farklı bölgede oluşturulan dağıtım yerlerinde vatandaşlara sundu. Hazırlanan aşureler Cumhuriyet Meydanı, Ömer Paşa Camii, Sebilullah Camii, Yeni Camii önünde Cuma namazının ardından vatandaşlarımıza dağıtımı yapıldı. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Kurtyemez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title