Haberler

Alaboyun: "Kaçak Elektrik Çağrısı Popülist Bir İfade"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun'un açıklamaları "Kaçak elektrik çağrısı popülist bir ifade"- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun: - "Bu tür çağrıların halkta bir karşılığı olduğunu sanmıyorum.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun'un açıklamaları "Kaçak elektrik çağrısı popülist bir ifade"- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun: - "Bu tür çağrıların halkta bir karşılığı olduğunu sanmıyorum. Tamamen popülizme yönelik bir ifade"- "Fiyatları aşağı çekeceğiz veya sübvanse edeceğiz diyebilirsiniz. Bunun bir mantığı olabilir. Ama tutup da ben bedava vereceğim derseniz, bu ülkeyi siz bir sene yönetemezsiniz" Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in kaçak elektrik kullanımı çağrısına ilişkin, "Bu tür çağrıların halkta bir karşılığı olduğunu sanmıyorum. Tamamen popülizme yönelik bir ifade" dedi.Alaboyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu çağrının devlet yönetme sorumluluğu içerisinde yapılmadığını belirtti.Enerjinin bir maliyeti olduğunu ifade eden Alaboyun, "Maliyeti olan her şeyin de vatandaşa bir maliyeti olur. Eğer siz bunu güneydoğuda ödemezseniz, entegre sistem içerisinde bunu kayıp-kaçak olarak başka yerlerden almak zorunda kalırız. Bizim dağıtım şirketlerimiz faturaları tahsil etme konusunda tam yetkilidir. Bu tür ifadeler çok sakıncalı ve doğru değil" diye konuştu. - "Bu ülkeyi bir sene yönetemezsiniz"Alaboyun, ayrıca Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) yaptığı elektrik ve su vaatlerine ilişkin, "HDP'nin seçim bildirgesi içinde de elektrik ve suyun bedava olacağı yönünde bir ifadesi var. Bunlar da sorumlulukla bağdaşan ifadeler değil" değerlendirmesinde bulundu.Enerji yatırımlarının maliyetlerinin yüksekliğine dikkati çeken Alaboyun, "Fiyatları aşağı çekeceğiz veya sübvanse edeceğiz diyebilirsiniz. Bunun bir mantığı olabilir. Ama tutup da ben bedava vereceğim derseniz, bu ülkeyi siz bir sene yönetemezsiniz" ifadelerini kullandı.Alaboyun, devleti yönetmeye talip partilerin daha sorumlu olması gerektiğini vurgulayarak, yaptıkları açıklamalarda tutarlı olmaları gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Rıza Alaboyun Kamuran Yüksek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

Alemdar AKIN:

Sayın Bakan, İnsanları isyana teşvik eden bu haine suç duyurusunda bulunacağı yerde, Kaçak elektriği diğer faturalara yansıtacaklarını söyleyerek, dürüst vatandaşla resmen alay, enayi yerine koyduğunu ima ediyor ediyor çok yazık

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title