Haberler

Alaattin Çakıcı Hakkındaki "Tehdit ve Hakaret" Davası

Alaattin Çakıcı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e 'tehdit ve hakaret' içeren mektup gönderdiği gerekçesiyle yargılanmasına devam edildi.

Ankara 44. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Alaattin Çakıcı ve avukatları katıldı.

Hakim Zeynep Şahin'in talimatı üzerine, duruşma basına kapalı gerçekleştirildi. Mahkeme tutanağına göre Çakıcı, söz konusu mektuptaki sözlerin kendisine ait olduğunu ve ifade özgürlüğü kapsamında yazdırdığını savunan Çakıcı, "Ben devletin her birimine saygılıyım, sadece yanlış bulduğum şeyleri eleştirdim. Bütün sözlerimin arkasındayım. Cezaevinde bulunduğum süreçte özellikle sağlıkla ilgili taleplerim karşılanmadı. Bende bu şekilde mektup yazdırdım" ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Savcı İsa Kaya, Çakıcı'nın savunma sırasında, annesiyle görüşmesine engel olduğunu ileri sürdüğü Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar ve Cezaevi Müdürü Nuri Şahin ile ilgili "Annem ölürse rabbim huzurunda ve sizin huzurunuzda toprağa gömün" sözünün tutanağa geçirilmesini istedi ve Çakıcı hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Mahkeme, Çakıcı'nın Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Kaçar ve Cezaevi Müdürü Şahin hakkında söylediği sözlerinden dolayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Alaattin Çakıcı Zeynep Şahin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title