Haberler

Alaaddin-adliye Tramvay Hattı'nda Dünyanın En İleri Sistemi Uygulanıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Alaaddin-Adliye Raylı Sistem Hattı’nda dünyadaki en ileri sistem uygulandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı Alaaddin-Adliye Raylı Sistem Hattı'nda dünyadaki en ileri sistem uygulandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tarihi dokuya uygun olarak katanersiz olarak çalışan tramvayların belli bölgelerde taşıtlarla birlikte işlediğini, yeşil doku içinde ilerlediğini söyledi. Başkan Akyürek, büyük ilgi gören seferlerin 31 Ekim tarihine kadar ücretsiz olacağını ifade etti.

Anadolu'da tramvayı ilk kullanan şehir olan Konya'da, Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut hatta ilave olarak hayata geçirdiği Alaaddin-Adliye Raylı Sistem Hattı Türkiye'de ilkleri barındıran sistemi ile dikkat çekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'da 23 yıldır aktif olarak kullanılmakta olan Alaaddin-Selçuk Üniversitesi Raylı Sistem Hattı'na 2007 yılında 3,5 kilometrelik Kampüs içi tramvay hattını ilave ettiklerini belirterek, yeni hizmete giren Adliye hattı ile Konya'daki raylı sistem hattının gidiş-geliş olarak 59 kilometreye ulaştığı söyledi. Mevcut raylı sistem hattındaki 6,5 kilometrelik hemzemin geçitlerde iyileştirme yaptıklarını, taşıtları son model 72 tramvay ile yenilediklerini, eski tramvayları seferden çektiklerini vurgulayan Başkan Akyürek, eski tramvaylardan 20 tanesini Belediye Meclisi kararıyla Konya'nın kardeş şehri olan Saraybosna'ya verdiklerini ifade etti.

DÜNYANIN EN İLERİ SİSTEMİ

Mevlana Kültür Vadisi içinden geçen Alaaddin-Adliye hattının şehrin tarihi dokusuna uygun olması için tarihi bölgede direklerin ve tellerin bulunmadığını, Türkiye'de ilk defa katanersiz tramvaylarla hizmet verdiklerini vurgulayan Başkan Akyürek, bu bölgede dünyadaki en ileri sistemi uyguladıklarını dile getirdi. Başkan Akyürek, "Tarihi bölgede 12 adet katanersiz tramvayımız hizmet veriyor. Alaaddin ile İstiklal Harbi Şehitler Abidesi arasında tramvaylarımız katanersiz çalışıyor. Yine bu alanda hattımız taşıt trafiği ile birlikte işliyor. Hattın Mevlana Türbesi'nden sonraki belli bölgelerine çim döşemesi de yapıldı. Şehrimize çok önemli bir can damarı kazandırdık" dedi.

31 EKİM'E KADAR ÜCRETSİZ

Alaaddin-Adliye hattının Selçuklu bölgesiyle Karatay bölgesini raylı sistemle tam olarak buluşturduğunu belirten Başkan Akyürek, büyük ilgi gören seferlerin 31 Ekim tarihine kadar ücretsiz olacağını söyledi. Tramvay hattının yapım sırasında gösterdikleri sabır nedeniyle bölge esnafına ve vatandaşlara teşekkür eden Başkan Akyürek, hattın hayırlı olmasını diledi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tahir Akyürek Türkiye Konya Yerel Haberler

title