Haberler

Ala: "Terör Belasının Üstesinden Geleceğiz"

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, terör belasının üstesinden geleceklerini söyledi.

Bursa'dan milletvekili adayı olan Ala, seçim çalışmalarına devam ediyor. Ala, Gürsu Belediyesi Beyaz Değirmen Kafe'de Ahıskalı vatandaşlarla bir araya geldi. Daha sonra esnaf ziyaretlerinde bulunan Ala, ilçe merkezinde bulunan düğün salonunda STK temsilcileriyle bir araya geldi. Burada vatandaşlara seslenen Ala, "Terörle mücadele konusunda her yöntemi kullanacağız. İnanın önümüzdeki dönem partilerin yarıştığı bir dönem değil. Artık zaten birinci parti kim olacak aşağı yukarı herkesin gördüğü şey. İkinci, üçüncü kim olacak onlar belli, ama biz partilerle yarışmıyoruz artık. Türkiye başka ülkelerle yarışıyor. Dünyanın en gelişmiş ilk 20 ülkesi arasındayız, ama biz diyoruz ki, gelin sandıktan öyle bir netice alalım ki bu istikrarla ilk 10 ülke arasına girelim. Tek başına iktidar çıkmadı diye 7 Haziran'dan itibaren birbiriyle çatışan terör örgütleri bile koalisyon yaptı, konsorsiyum kurdu, bir araya geldi ve memleketimizi, milletimize, geleceğimize saldırdılar. Ama bilsinler ki, Paladöken ve Uludağ yan yana geldi mi hiçbir şey karşısında duramaz. Her türlü zorluğun üstesinden geliriz ve geleceğiz Allah'ın izniyle" dedi.

"Bu terör belasından da memleketi kurtarıp yolumuza devam edeceğiz" diyen Ala,."Ortaya konulan dilden anlamazlarsa anladıkları dilden de konuşmayı biliyoruz. Ama diyoruz ki, 78 milyonun kardeşliğini tercih edelim. Bursa gerçekten Türkiye'nin özeti. İnsanları kardeşlik içinde üretip fabrikalarında daha fazla çalışıyor. Fabrikaya gidiyoruz, 'daha fazla nasıl ihracat yaparız peşinde. Böyle kalkınır memleketler. Sanayi ve tarım burada. Türkiye'de de öyle sanayisi de tarımı da her şeyin olabileceği bir coğrafyaya sahibiz. Öyleyse kardeşliğimizi tahkim ettiğimiz zaman, bunun karşısında duracak kimse yok. O nedenle fitne sokuyorlar içimize. Ama ben şunu söylüyorum, onları kötülemiyorum. Eskiden hep ülke dışından olanları kötülerlerdi, benim kötülemekle bir derdim yok. Onlar şeytan, şeytanlığını yapacak, mesele Türkiye'nin geleceğine inananlar, ne yapıyor? Onlar kardeşliğini pekiştirecek işler mi yapıyorlar, yoksa o fitneye hizmet edecek işler mi yapıyorlar? Önemli olan biz bir arada tek yürek olarak Türkiye'nin hedeflerine odaklanalım ve kavgasız gürültüsüz barış içinde o hedefleri gerçekleştireceğimize inanalım" diye konuştu.

Efkan Ala, Kestel ilçesinde Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Dayanışma Derneği, Bilecikliler Derneği ve Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği'ni de ziyaret etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Efkan Ala Türkiye Gürsu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title