Haberler

Ala: "Devlet vatandaşını, vatandaş devletini sahipleniyor" -

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Devlet anlayışımız, bireyi ve haklarını merkeze oturtan anlayıştır.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Devlet anlayışımız, bireyi ve haklarını merkeze oturtan anlayıştır. Artık yönetimin merkezinde devredilmez, vazgeçilmez, doğuştan gelen özgürlük ve haklarıyla birey vardır. Devlet kurumları görevlileri olarak varlık nedenimiz, bu hak ve özgürlüklerin korunması, geliştirilmesi ve rahat bir ortamda kullanılmalarının garanti altına alınmasıdır" dedi.

Ala, Türk Polis Teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende, polisin, 169 yıldır ülkenin huzur ve güvenliği için fedakarca çalışıp milletin sevgisini kazandığını söyledi. Polis teşkilatının hırsızlık ve kapkaçtan teröre, pasaport ve ruhsat işlemlerinden trafiğe, toplumsal olaylardan yasa dışı örgütsel faaliyetlere, kaçakçılık suçlarından organize suç türlerine kadar geniş bir alanda halkın huzur ve güvenliği, milletin mutluluğu için yoğun çaba gösterdiğini ifade eden Ala, emniyet mensuplarının polis gününü tebrik etti ve her polisi sevgi ve muhabbetle selamladığını belirtti.

Emniyet teşkilatının devletin köklü kurumlarından biri olduğunu dile getiren Bakan Ala, bunun geçmişle günümüz arasında kuvvetli bir bağ bulunduğunu gösterdiğini belirterek, "Bu yıl dönümü tarihi köklerimizi hatırlamamız için de son derece önemlidir. Zira vatan, millet ve devlet kavramları bu kökler üzerinde anlam kazanan kavramlardır" dedi.

AK Parti hükümeti döneminde polisin sorunlarının çözümü için önemli adımlar atıldığını, polisin özlük hakları, askerlik ve sosyal hakları konusunda çok önemli adımlar attıklarını belirten Efkan Ala, iyileştirmelerin ülkenin imkanları doğrultusunda devam edeceğini dile getirdi.

Türkiye'nin son 11 yılda büyük bir dönüşüm yaşadığını ifade eden Ala, şunları söyledi:

"Bu süreçte ekonomik alanda cumhuriyet tarihinin en büyük başarılarını kaydediyoruz. 2023 vizyonuna uygun olarak ekonomide, dış politikada, demokratikleşmede tarihi başarılar elde ettik. Demokrasi, insan hakları ve özgürlükler alanında daha önce tasavvur edilemeyen noktalara geldik. Sosyal devlet olma yolunda vatandaş ile devlet arasındaki mesafeyi kapattık ve devleti vatandaşa açtık. Türkiye, demokrasisini sağlam temellere kavuşturdu ve tarihi reformlara, sessiz devrimlere imza attı. Hastane kapısından polis merkezine kadar artık vatandaş devlet ilişki vatandaş ön planda tutulmaktadır. Vatandaşı karakolda esas duruşta tutan, her vatandaşı potansiyel suçlu kabul eden eski devlet anlayışı gerilerde kaldı, yerini yeni devlet anlayışına bıraktı. Şimdi artık devlet vatandaşını sahipleniyor, vatandaş devletini sahipleniyor. Vatandaş ile devlet birlikte güçleniyor. Birinin güçlü olması için diğerinin zayıf kalmasının gerekli olmadığı anlaşıldı."

-"Temel hak ve özgürlükler, demokrasilerin şiirleridir"

Efkan Ala, emniyet ve güvenin sağlanmasının, güvenilen yöneticiler gerektiğini belirterek, "Devlet anlayışımız, bireyi ve haklarını merkeze oturtan anlayıştır. Artık yönetimin merkezinde devredilmez, vazgeçilmez, doğuştan gelen özgürlük ve haklarıyla birey vardır. Devlet kurumları görevlileri olarak varlık nedenimiz, bu hak ve özgürlüklerin korunması, geliştirilmesi ve rahat bir ortamda kullanılmalarının garanti altına alınmasıdır" dedi.

Artık devletin temel hak ve özgürlükleri tehdit olarak gördüğü, bu nedenle onları sınırlandırmayı kendine birinci görev edindiği anlayışın gerilerde kaldığını bildiren Ala, bilakis devletin bu özgürlükleri ve hakları saldırılara karşı korumak için var olduğunun artık herkes tarafından kabul edildiğini söyledi.

Ala, şöyle devam etti:

"Zamanın ruhu bazı kavramları yeniden tanımlamamızı, bazılarını yeniden irdelememizi gerekli kılar. Yaptığımız toplam işin bazı kısımları bazı dönemlerde işin lokomotifi, varlık nedeni, çok önde ve toplumun dikkat ettiği hususlar olur. Polis teşkilatımız, güvenlik birimlerimiz rutin olarak eskiden çok önemli olarak gördüğümüz işleri yapıyor. Kaçakçılıkla, uyuşturucuyla mücadele ediyor, toplumun huzur ve güvenini sağlamak için çalışıyor. Fakat bunlar rutin görülüyor. Ama sıra bireyin hak ve özgürlüklerine gelince, işte içinde bulunduğumuz dönem, insanoğlunun geldiği nokta o konuların artık çok hassasiyet arzettiğini bize gösteriyor. Demokrasi yükselen değer. Bütün iyiler ve kötüler demokrasi merkeze oturtularak tanımlanıyor. Demokrasinin merkezinde de bireyin temel hak ve özgürlükleri var. Şeyh Edebali'nin dediği gibi, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' İşte o noktaya dünya döndü dolaştı tekrar geldi. Şimdi insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı o kadar merkeze oturdu ki bireyin temel hak ve özgürlükleri konusunda bir hata yaparsanız hemen gündem oluyor. Çünkü temel hak ve özgürlükler, demokrasilerin şiirleridir. Bir şiirde tek hecelik sapma bile ahengi bozar. İşte bunun için şiirde tek hecelik eksiklik de fazlalık da olmamalıdır. Aksi takdirde bütün şiirin ahengini bozar"

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title