Haberler

Akyurt'ta "Yaşayan Köy Projesi" Hayata Geçiriliyor

Akyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün hazırladığı, Akyurt Belediyesi, Ankara Kalkınma Ajansı, Akyurt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Safari Atçılık Doğa Gezginleri Derneği'nin destek verdiği "Yaşayan Köy Projesi" tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Akyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün hazırladığı, Akyurt Belediyesi, Ankara Kalkınma Ajansı, Akyurt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Safari Atçılık Doğa Gezginleri Derneği'nin destek verdiği "Yaşayan Köy Projesi" tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Kültür Merkezi Necip Fazıl Konferans Salonu'nda yapılan tanıtım toplantısında konuşan Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, belediye olarak Akyurt'ta sosyal projeler de ürettiklerini söyledi.

Akyurt'un Ankara'ya çok yakın olduğuna ifade eden Ayantaş, şöyle devam etti:

"Ancak en son gelişme gösteren ilçelerden bir tanesi. Ankara'nın kuzeyinden Akyurt'a doğru bir ilerlemenin olmaması, havalimanı gibi büyük bir avantajın ortaya çıkarılamamış olması ve yol ağlarının düzgün olmaması, Ankara'nın kuzeyinin geri bırakılmasına sebep oldu. Son 10 yılda Ankara'nın kuzeyinde Akyurt, Pursaklar, Çubuk ve Kalecik ilçelerinin varlığını hissettirmek adına diğer belediye başkanı arkadaşlarımla projeler üreterek önderlik yaptık."

Ayantaş, 2006 yılında başlattıkları "uluslararası fuar alanı" söylemiyle Ankara'nın ilçelerine bakışının değişmeye başladığını ifade ederek, "Aynı şekilde otonomi ile galericilerin ilçemize taşınması farklı ses getirdi. Çubuk sınırları içinde devam eden Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin tamamlanması da bölgemiz ile ilgili dikkati çeken bir konu oldu. Akyurt'ta yapımı devam eden ülkemizin en büyük polis meslek yüksekokulu 2017 yılında tamamlanarak Akyurt'un adından söz ettirecek. Bizim temel amacımız bunların yanında vatandaşlarımızı da yönetime katarak, onların istekleri doğrultusunda farklı iş ve AŞ alanları sunmaktır. Bir eğitim programıyla özellikle tarım üreticilerimizi, en iyi ürünleri bu bölgede yetiştirecek seviyeye getirmektir." diye konuştu.

Proje ile Güzelhisar Mahallesi'nde üretilen tarım ürünleri, köy ekmeği, el işi, dokuma ürünleri ve diğer kültürel ürünlerin satış standında pazarlanarak bölge halkının gelir sağlaması amaçlanıyor. Ayrıca Ankaralıların hemen yanı başında yer alan Akyurt'ta, tarım ürünlerini kendilerinin yetiştirip toplayabilmesi ve atlı doğa gezintisi ile bisiklet turu yapması ve fotoğraf çekebilmesi gibi hobilerini gerçekleştirmeleri de sağlanacak. Bir yıl boyunca çeşitli eğitimlerle bölge halkı projeye hazırlanacak, bu sürenin sonunda hem Akyurtlular hem de Ankaralılar yeni bir yaşam alanına sahip olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Akyurt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title